Unul dintre cele mai iubite posturi TV din România „revine”. Telespectatorii, încântaţi de schimbare

Ioana Bucur 07.03.2022, 14:17
Unul dintre cele mai iubite posturi TV din România „revine”. Telespectatorii, încântaţi de schimbare

Se pregătește o schimbare importantă în lista televiziunilor de la noi din țară. După o absență de aproape cinci ani, unul dintre cele mai iubite posturi TV din România „revine”. Anunțul oficial a fost făcut deja. Pentru ca procesul să poată fi finalizat, este nevoie, însă, de acordul Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), aceeași instituție care a participat și la „dispariția” din 2017.

Unul dintre cele mai iubite posturi TV din România „revine”

Înființat în februarie 1998, postul de televiziune a trecut printr-o serie de schimbări. Gândit, inițial, ca un canal dedicat familiilor, difuza filme de familie, seriale americane și desene animate.

La începutul anilor ’00, s-a concentrat mai mult pe producțiile sudamericane – telenovele – cu care a atins audiențe record. Românii erau fascinați de poveștile din „Yo Soy Betty, La Fea”, „Salomé”, „O Clone”, „REBELDE”, iar lista poate continua.

În scurt timp, Acasă TV reușea să se claseze pe locurile doi și trei în topul audiențelor, performanță de neegalat până în prezent pentru un canal TV de nișă transmis exclusiv prin companiile de cablu TV.

Povestea Acasă TV părea că a ajuns la final în 2017, când toate televiziunile ce aparțin grupului Pro au trecut printr-o transformare importantă: schimbarea siglelor și trei dintre ele, Acasă TV, Acasă Gold şi Pro Sport şi-au schimbat și denumirile în Pro 2, Pro Gold şi Pro X.

Din păcate, se pare că schimbarea numelui a avut un efect nedorit. Sub denumirea Pro 2, postul nu s-a mai bucurat de aceleași rezultate spectaculoase. Acesta ar putea fi și unul dintre motivele pentru care oficialii trustului au luat decizia de a reveni la numele iniţial.

În scurt timp, Pro 2 va reveni la denumirea veche, Acasă TV, iar Pro X va fi, din nou, Sport.ro.  Pe cele două televiziuni au început deja să ruleze promourile care anunţă noile transformări, însă data la care se va face schimbarea nu a fost dezvăluită, până acum.

Procedural, la fel cum s-a întâmplat și în 2017, înainte de o astfel de mișcare, Pro TV trebuie să primească acordul CNA.

Unul dintre cele mai iubite posturi TV din România „revine”. Telespectatorii, încântaţi de schimbare

O altă emisiune, scoasă de pe banca de rezerve de Pro TV

După o pauză de doi ani, sezonul 10 al concursului muzical „Vocea României” își redeschide porțile. Șefii postului din Pache Protopopescu anunță că preselecțiile au început deja și toți cei care au calități vocale remarcabile și care își doresc să ajungă la un alt nivel sunt invitați să își încerce norocul.

Producătorii au început deja să-i caute pe cei mai talentați concurenți vocearomaniei.protv.ro, așa că cei care își doresc să fie ascultați pot completa formularul de înscriere. Preselecții vor avea loc în următoarele orașe:

  • Timișoara – 20 martie, hotel Ibis Timisoara City Center;
  • Iași – 27 martie, Hotel Unirea;
  • Cluj – 3 aprilie, Hotel Golden Tulipe Ana Dome;
  • București – 9 și 10 aprilie, Hotel World Trade Center.
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...