O televiziune de turism ar putea fi interzisă în România. Motivele deciziei CNA

Badea Violeta 02.03.2022, 08:41
O televiziune de turism ar putea fi interzisă în România. Motivele deciziei CNA

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) ar putea interzice un post de televiziune de turism în România. Reprezentanții au avut o ședință marți, 1 martie, în care au discutat despre toate aspectele unei astfel de decizii radicale. La ce concluzie au ajuns și despre ce post de televiziune este vorba veți afla din articolul următor!

CNA ar putea interzice o televiziune de turism

Ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina, toate țările din Uniunea Europeană au luat duminică , 27 februarie, măsura fără precedent de a interzice posturile de televiziune susținute de statul rus.

Este vorba despre Russia Today (RT) și Sputnik. Acum, reprezentanții CNA se gândesc să interzică alte două posturi ruseşti.

Astfel, TV1000 Russian Kino şi Russian Travel Guide Internaţional, căci despre ele este vorba, ar putea să nu mai emită în România.

Precizăm că primul este un post licenţiat în Marea Britanie, iar cel de-al doilea este un canal de televiziune care promovează turismul în Rusia şi a fost autorizat de CNA în anul 2019, potrivit Pagina de media.

În urma ședinței pe care au avut-o ieri, 1 martie, reprezentanții consiliului au stabilit că în zilele următoare vor căuta pârghiile legale care să susţină o astfel de decizie de limitare sau de suspendare a celor două posturi de televiziune ruseşti.

Russian Travel Guide Internaţional ar putea fi interzis in Romania
Russian Travel Guide Internaţional ar putea fi interzis in Romania

O serie de publicaţii şi posturi din Rusia, interzise în Europa

Difuzate în mai multe limbi, canalele Russia Today și Sputnik au fost acuzate de liderii UE că răspândesc dezinformări și propagandă pro-rusă. De altfel, acestea au fost interzise în mai multe țări, inclusiv în România.

Cele două posturi de mai sus, TV1000 Russian Kino şi Russian Travel Guide Internaţional, ar putea avea aceeași soartă în țara noastră, însă membrii CNA vor să analizeze foarte bine aspectele legale, dar şi morale înainte de a lua o astfel de decizie radicală.

„Eu aş zice ca să nu amestecăm Putin şi cu vodka şi cu Cehov. Două din trei sunt legale“, a spus Mircea Toma.

„Dacă e un post rusesc, nu poţi să ştii dacă nu te trezeşti cu propagandă rusă, indiferent ce profil are el. (…) Este vorba despre un semnal pe care suntem obligaţi să-l dăm“, a adăugat Dorina Rusu.

Pe de altă parte, un alt membru CNA, Ionel Palăr, a întărit ideea că trebuie să se găsească baza legală pentru a se putea aplica aceste sancţiuni. Cu siguranţă zilele următoare vom afla ce au decis membrii CNA în privința celor două posturi rusești.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...