Unde se află cele mai mici apartamente din lume şi cum arată. Imagini spectaculoase

Badea Violeta, Ana Ionescu 27.08.2021, 20:46

În timp ce unii oamenii caută apartamente cât mai spațioase, cu camere mari sau cu grădini, alții trăiesc în condiții greu de imaginat. Mii se persoane de pe Pământ sunt nevoite să locuiască în spații extrem de mici. Iată unde se află și cum arată cele mai mici apartamente din lume!

Cum arată cele mai mici apartamente din lume

În lume există apartamente foarte mici care, cu siguranță, dau fiori claustrofobilor. Singurul avantajul este acela că nu sunt foarte scumpe. Pare greu de crezut, dar există case de nici doi metri pătrați. Iată unde se află acestea:

Apartamente mici in Hong Kong
  • Apartamente mici în Hong Kong – 0,37 metri pătrați

În Hong Kong există apartamente cu o suprafață de 0,37 de metri pătrați. Da, ai auzit bine! Acestea sunt asemănătoare cu niște cuști și se închiriază la prețul de 167 de dolari pe lună. Primele case de acest fel au apărut în urmă cu 70 de ani, iar astăzi sunt oferite ca locuințe pentru asistații sociali.

  • Apartamente mici în Hong Kong – 1,5 metri pătrați

China nu se joacă atunci când vine vorba despre minimul acceptabil al unui spațiu de locuit. Aici, unele apartamente sunt mai mici chiar și decât o celulă de mărime medie dintr-o închisoare.

Există case care au o suărafață de 1,5metri pătrați, iar chiria este de 384 de dolari pe lună. Putem spune că este de mărimea unei băi dintr-un apartament confort II, de la noi. Totuși, aceste apartamente vin și cu câteva dotări, mai exact cu internet wireless, aer condiționat și o fereastră.

  • Apartamente mici în Londra – 5,5 metri pătrați

Nu doar China se poate lăuda cu astfel de apartamente, ci și Marea Britanie. Este adevărat că spațiul începe să arate mai bine, dar prețul te va lăsa fără cuvinte. Construit în anul 1987 dintr-o debara, apartamentul a ajuns să coste 313.000 de dolari.

  • Apartamente mici în Manhattan –  7,3 metri pătrați

Unul dintre cele mai scumpe orașe din lume se poate lăuda și cu unul dintre cele mai mici apartamente de pe mapamond. Chiria lunară a acestei locuințe ajunge la 800 de dolari. Trebuie să menționăm că apartamentul nu are bucătărie și nici apă, dar există o baie comună cu alte două locuințe.

  • Apartamente mici în Paris – 8 metri pătrați

Apartamentul seamănă mai mult cu un birou. Asta pentru că a aparținut, de fapt, unei menajere și a fost transformat într-o locuință de către designerii unei companii de arhitectură. Casa dispune de o mică baie, dar și de o bucătărie. Acestea sunt poziționate la mansardă.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...