Unde se cazează Ion Țiriac în Mamaia. Apartamentele de lux l-au costat o avere

Ana Anitoiu, Ștefan Olteanu 24.08.2021, 17:57

Ion Țiriac își petrece timpul liber și în destinații de vacanță din România, dar nu oricum, ci înconjurat de lux. Fostul jucător de tenis a cheltuit enorm pe două apartamente aflate pe plaja din Mamaia, la doar 50 de metri de mare.

Ion Țiriac a cumpărat două apartamente la mare

Omul de afaceri, în vârstă de 82 de ani, a cumpărat două apartamente într-un bloc aflat lângă mare, a cărui construcție a început în toamna anului 2018 și a fost încheiată foarte repede, astfel că până la finalul lui 2020 s-a dat startul la vânzări.

În total, au fostr construite 50 de apartamente, pe cinci etaje. Dintre acestea, 12 au două camere, 16 au trei camere, 20 au patru camere, iar două au chiar cinci camere. Mobila și accesoriile sunt aduse din străinătate, iar fiecare încăpere este foarte luxoasă.

Unde se cazeaza Ion Tiriac in Mamaia. Apartamentele de lux l-au costat o avere
Cum arata un apartament in complexul in care a unul dintre proprietari este Ion Tiriac

Câți bani a cheltuit Ion Țiriac pe apartamentele sale la mare

Ion Țiriac s-a numărat printre primii proprietari din acest bloc ce este, de fapt, un ”complex-boutique” deținut de compania Neo Mamaia. De altfel, omul de afaceri a fost văzut de câteva ori făcând plajă chiar ”în fața casei”, pe plaja H2O.  În total, pentru cele două apartamente luxoase, fostul jucător de tenis ar fi plătit aproximativ două milioane de euro.

”În momentul de faţă mai este disponibil un singur apartament cu 3 camere tip duplex, iar preţul este de 890.000 de euro, deţine terasă, iar locul de parcare este subteran şi costă 30.000 de euro. Preţurile nu sunt fixe, nu v-aş putea spune acum cât costă un apartament cu două camere, fiindcă depinde de perioada achiziţiei. Preţul imobilelor creşte pe parcursul finalizării construcţiei”, a spus un reprezentant al companiei Neo Mamaia Residence, potrivit click.ro.

Ion Țiriac, investiție importantă pentru copiii din România

Omul de afaceri nu se gândește, însă, doar la propriul său confort. Recent, Ion Țiriac a început demersurile necesare pentru a putea construi o clădire imensă, poateuna dintre cele mai mari din România. Aceasta se va afla lângă galeria sa de mașini de epocă, Țiriac Collection din Otopeni și va fi dedicată educației copiilor din țară.

Mai exact, ar fi vorba despre un pavilion cu 14 spații expoziționale dedicate unor teme educative, un spațiu pentru proiecții video, spații tehnice, precum și zone pentru învățare și un magazin de produse educaționale.

Clădirea lui Ion Țiriac va avea o suprafață utilă pentru servicii de 3.790 de metri pătrați, fără să fie incluse spațiile tehnice. Pavilionul ar urma să aibă cel puțin 152 de locuri de parcare ce vor fi amenajate în parcarea ce există deja pe teren.

Urmăriți Impact.ro și pe