Unde ar putea avea loc următoarele negocieri dintre Rusia şi Ucraina. Zelenski: „Dacă eşuez, conflictul s-ar transforma în Al Treilea Război Mondial”

Mihnea Tălău 21.03.2022, 11:57
Unde ar putea avea loc următoarele negocieri dintre Rusia şi Ucraina. Zelenski: „Dacă eşuez, conflictul s-ar transforma în Al Treilea Război Mondial”

Președintele ucrainean Volodimir Zelensky a declarat în mai multe rânduri că este pregătit să negocieze pacea cu președintele rus Vladimir Putin. El a avertizat, duminică, că în cazul în care orice încercare de negociere eșuează, ne putem aștepta la „un al treilea război mondial”. Demersurile sale nu au rămas fără ecou, Israelul exprimându-și disponibilitatea de a încearcă o mediere între părțile beligerante, Ucraina şi Rusia.

„Fără negocieri, nu putem pune capăt acestui război”

Astfel, premierul Israelului, Naftali Bennett, s-a deplasat la Moscova pentru a se întâlni cu preşedintele rus Vladimir Putin şi a avut mai multe convorbiri telefonice cu Volodimir Zelenski.

Zelenski, care nu s-a ferit să facă publică originea sa evreiască, își pune mari speranțe în ajutorul oferit de Bennet, considerând că negocierile de pace ar putea avea loc în „locul potrivit” – (Israel, n.r).

Zelenski vrea sa dea ochii cu Putin oricand este el pregatit. Ce este dispusa Ucraina sa ofere
Zelenski vrea sa negocieze pacea cu Putin

„Dacă eşuez, conflictul s-ar transforma în Al Treilea Război Mondial”

„Sunt pregătit pentru negocieri cu el. Am fost pregătit în ultimii doi ani. Și cred că, fără negocieri, nu putem pune capăt acestui război”, a declarat Zelensky la CNN.

„Dacă există doar 1% șansă pentru noi de a opri acest război, cred că trebuie să profităm de această șansă. Trebuie să facem acest lucru. Pot să vă spun despre rezultatul acestor negocieri – în orice caz, pierdem oameni zilnic, oameni nevinovați pe teren.

Forțele rusești au venit să ne extermine, să ne ucidă. Iar noi putem demonstra că demnitatea poporului nostru și a armatei noastre că suntem capabili să dăm o lovitură puternică, suntem capabili să ripostăm. Dar, din păcate, demnitatea noastră nu va păstra viețile. Așadar, cred că trebuie să folosim orice format, orice șansă pentru a avea o posibilitate de a negocia, posibilitatea de a discuta cu Putin. Dar dacă aceste încercări eșuează, asta ar însemna că acesta este un al treilea război mondial„, a afirmat Zelenski.

În timp ce la nivel diplomatic se tot vorbește de pace, armata rusă atacă pe toate fronturile cele mai importante orașe ucrainene.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...