Unde a fugit lidera opoziției din Belarus după ce a pierdut alegerile. „Am rămas o femeie slabă”

Raluca Juncu 11.08.2020, 13:40
Unde a fugit lidera opoziției din Belarus după ce a pierdut alegerile. „Am rămas o femeie slabă”

După victoria covârșitoare în care actualul președintelui al Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a mai obținut încă un mandat la șefia țării, protestele din partea opoziției nu au încetat să apară. Manifestațiile stradale au devenit violente, iar Svetlana Tihanovskaia, contracandidata la alegerile prezidențiale este de negăsit.

Unde s-a refugiat contracandidata lui Lukaşenko, după ce a pierdut alegerile

Svetlana Tihanovskaia, opozanta președintelui în exercițiu al Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a publicat marți un video în care a lăsat să se înțeleagă dintr-un mesaj video că a decis să părăsească țara, din motive pentru securitate, atât pentru ea, cât și pentru familia sa. În mesajul său a accentuat ideea faptului că un părinte trebuie să fie alături de copiii săi, de unde se înțelege că a dorit să-și protejeze copiii.

„Credeam că această campanie electorală m-a întărit mult şi că mi-a dat dat putere suficientă ca să le înfrunt pe toate. Însă, probabil, am rămas acea femeie slabă care eram la început. Am luat o decizie pentru mine, în mod independent, neinfluenţată de nimeni, ştiu că mulţi mă vor înţelege, mulţi mă vor judeca, dar să nu dea Domnul să fiţi în faţa alegerii în care m-am pomenit eu. Nicio pierdere umană nu merită ceea ce se întâmplă acum. Copiii sunt ceea ce avem mai preţios în viaţa noastră”, a afirmat Svetlana Tihanovskaia, potrivit adevarul.ro.


Svetlana Tihanovskaia, opozanta președintelui în exercițiu Aleksandr Lukaşenko, a publicat marți un video în care a lăsat să se înțeleagă dintr-un mesaj video că a decis să părăsească țara, din motive pentru securitate, atât pentru ea, cât și pentru familia sa.

Ministrul de Externe lituanian a declarat marți că Tihanovskaia se află în Lituania și că este în siguranță, a scris ministrul lituanian Linas Linkevicius, pe Twitter. Contracandidata lui Lukaşenko a declarat ulterior la un post de radio din Lituania că a fost reținută timp de șapte ore în Belarus, însă nu a precizat motivul sau numele persoanelor care au privat-o de libertate, scrie Mediafax, citând BBC.

Astfel, Aleksandr Lukaşenko obține un nou mandat la cârma țării, el aflându-se la conducere de mai bine de un sfert de secol. Este, în mod neoficial numit „ Bătrânul” pentru că longevitatea funcției sale, pe care o ocupă din anul 1994, perioadă din care a continuat extinderea politicilor foste soviectice, chiar și în ciuda numeroaselor avertismente primite din parte liderilor occidentali.

Urmăriți Impact.ro și pe