Un șofer român, prins cu un microbuz plin cu migranți la frontiera sârbă. Unde fusese plătit să îi ducă

Nicu Stan, Diana Timișoreanu 30.08.2021, 18:40
Un șofer român, prins cu un microbuz plin cu migranți la frontiera sârbă. Unde fusese plătit să îi ducă

Un șofer român a fost prins cu un microbuz plin cu migranți la frontiera sârbă. Șoferul român, în vârstă de 52 de ani, a fost prins de poliţiştii de frontieră din Timişoara în timp ce transporta 17 migranţi străini care au traversat ilegal frontiera cu Serbia. Călăuza este cercetată acum sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi, urmând ca la finalizarea verificărilor să fie anunțate măsurile ce se impun.

Șofer român, prins cu 17 migranți în microbuz. Cum ar fi ajuns migranții în mașina omului

Șofer român, prins cu un microbuz plin cu migranți la frontiera sârbă. Șoferul a fost prins la un control de rutină de poliţiştii de frontieră din Timişoara în timp ce transporta 17 migranţi străini care traversaseră ilegal frontiera cu Serbia şi voiau să ajungă în Timişoara.

Acum, călăuza este cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi, iar la finalizarea anchetei vor fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Cei mai multi migranti viseaza sa ajunga in Europa de Vest
Cei mai multi migranti viseaza sa ajunga in Europa de Vest

Comunicatul Poliției de Frontieră

”În data de 29.08.2021, în jurul orei 02.00, în baza unei informaţii deţinute la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, au identificat şi oprit, pe comunicaţia Dudeştii Vechi- Sânnicolau Mare, în apropierea frontierei cu Serbia, un microbuz înmatriculat în Slovenia, condus de un cetăţean român în vârstă de 52 de ani”, informează un comunicat al Poliţeiei de Frontieră.

Din ce țări proveneau migranții

De asemenea, potrivit sursei citate, la verificările efectuate asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit faptul că în interiorul microbuzului se aflau 17 cetăţeni străini, toţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 17 şi 37 de ani.

De asemenea, aceștia provenerau din India, Bangladesh şi Pakistan, iar intenția lor era de a ajunge ilegal în vestul Europei, tot cu ajutorul unui cetăţean român.

Migranții spun că șoferul i-ar fi luat la ocazie

Cu toate astea, la cercetări, cetăţenii străini au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia, pe jos, fiind apoi preluaţi de către cetăţeanul român, din apropierea graniţei cu statul vecin, intenţionând să ajungă doar în municipiul Timişoara, cu ajutorul acestuia.

În această cauză, poliţiştii de frontieră efectuează acum cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sânnicolau Mare, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și a infacțiunii de trafic de migranţi, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se cer.

Urmăriți Impact.ro și pe