Un patron român se plânge că nu găsește angajați chiar dacă oferă un salariu de 6400 lei. Locul de muncă pe care toți îl refuză: „îți bați joc de mine?”

Badea Violeta 10.05.2023, 12:38
Un patron român se plânge că nu găsește angajați chiar dacă oferă un salariu de 6400 lei. Locul de muncă pe care toți îl refuză: „îți bați joc de mine?”

Un patron a publicat, recent, o ofertă de angajare, pentru care era dispus să ofere un salariu de 6400 lei, mult peste media națională. Cu toate astea, românii nu s-au înghesuit la interviuri. Ba mai mult decât atât, angajatorul a fost ironizat în mediul online. Iată despre ce loc de muncă este vorba și ce anume i-a nemulțumit pe internauți!

Locul de muncă pe care îl refuză românii. Salariul este de 6400 lei

Nu mai este niciun secret pentru nimeni că salariile din țara noastră sunt destul de mici. Cu toate astea, oamenii rămân pretențioși. Spre exemplu, un loc de muncă, plătit cu 6400 lei, nu este căutat și dorit de multe persoane. Este vorba despre un job în construcții.

De curând, un patron român a publicat un anunț de angajare, iar reacțiile internauților au fost uluitoare. „Avem nevoie de următorii colegi, doar din București sau Ilfov pentru proiecte în București, județul Ilfov și în țară: Faianțari – net/lună: 5.000 lei (~ 6.400 lei brut/luna; Rigipsari/Zugravi – 5.000 lei net/lună (~ 6.400 lei brut/lună); Muncitori necalificați – 3.500 lei net/lună ( ~ 4.450 lei brut/lună)”, a scris omul, pe grupul de Facebook Constructori și meseriași în construcții.

De asemenea, patronul a specificat că grila de salarizare este pentru început, urmând ca aceasta să crească pe parcurs. „Grila de salarizare este pentru început și se va negocia în funcție de competențele fiecăruia! Programul de lucru este următorul: Luni – Vineri, 8 ore/zi + o oră pauză de masă, 9:00 – 18:00. Sâmbătă (opțional) – 9:00 – 16:00.

Duminică (opțional) – plata dublă, 9:00 – 18:00. Orele suplimentare se plătesc separat. Perioada de proba este de 30 zile! Se asigură toate formele legale de angajare, inclusiv în perioada de probă.Pentru deplasarea în țară (în afară  Bucureștiului sau a jud. Ilfov) se asigura diurnă + cazare + transport”, a mai scris angajatorul.

Citește și Asigurarea de șomaj în România. Cât costă să ai un venit în caz că rămâi fără loc de muncă!

Locul de munca bine platit pe care toti romanii il refuza
Locul de munca bine platit pe care toti romanii il refuza

„Ai găsit proști?”

Oferta patronului nu a fost deloc pe placul internauților. Aceștia l-au ironizat pe angajator. „Ai găsit proști?”, l-a întrebat cineva. „Proști nu găsim. În schimb găsim leneși și incompetenți. Citiți anunțul mai atent că se pare că aveți neclarități”, a răspuns altcineva. „Hai sictir cu anunțurile voastre și șantiere cucu”, a scris o altă persoană.

„Ce perioadă de probă e aia de 30 de zile? Unde s-a mai pomenit așa ceva?”, a mai întrebat un alt internaut. „În contractul pe perioada determinată! Suntem sătui de meseriași”, a răspuns imediat angajatorul.

Citește și 65 la sută din locuitorii acestui județ al României nu au loc de muncă. Situație alarmantă, trăiesc din banii de la stat!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...