Un nou val de Covid-19 în Franţa. Președintele Macron văzut în public cu o mască sanitară

Elena Avramescu 09.12.2022, 08:15
Un nou val de Covid-19 în Franţa. Președintele Macron văzut în public cu o mască sanitară

Pandemia de Covid pare că nu a trecut de tot, cel puțin în Franța, unde situația riscă să scape iar de sub control. Recent, preşedintele francez Emmanuel Macron a fost zărit în public în timp ce purta, din nou, o mască sanitară şi a declarat că este să se revină la obiceiuri ținând cont că țara se află în faţa unui nou pericol de revenire a pandemiei de Covid-19.

Emmanuel Macron a revenit la purtarea măștii sanitare

„Urmez recomandările ministrului meu. În faţa recrudescenţei pandemiei, cred că ar fi bine să facem puţină pedagogie, pentru că nimeni nu mai vrea să revenim la obligaţiile generalizate. Este şi un fel prin care ne reluăm obiceiurile pe bază de voluntariat, precum şi spiritul responsabilităţii”, a declarat preşedintele francez, împreună cu ministrul Sănătăţii, Francois Braun, care a purtat şi el o mască sanitară în timpul unei deplasări la Poitiers.

Franța se confruntă cu al nouălea val de Covid-19, asta înafară de epidemiile de gripă şi de bronşiolită care au pus stăpânire pe populație. Cu toate acestea, guvernul de la Paris încă nu vrea să adopte măsuri obligatorii, dar sunt șanse destul de mare să îşi înăsprească poziţia cu privire la purtarea măştii sanitare în cazul în care situaţia epidemiologică o va cere.

Un nou val de Covid-19 in Franta
Emmanuel Macron

Cu doar câteva zile în urmă, ministrul francez al Sănătăţii a decis să lanseze „un apel solemn” compatrioţilor săi, astfel că i-a îndemnat pe cei mai predispuși la boală să se vaccineze împotriva Covid-19 în faţa acestui nou val al pandemiei.

Până în prezent, primele opt valuri epidemiologice din Franța au reușit să aducă o imunitate generală a populației, deoarece o mare parte din aceasta este vaccinată cu schemă completă. Cu toate acestea, se pare că înregistrează întârzieri în ceea ce priveşte vaccinările cu cel de-al doilea booster anti-Covid-19.

Ulterior s-a aflat că numărul total al pacienţilor spitalizaţi este net inferior în comparaţie cu cele mai înalte niveluri observate de-a lungul acestui an, noul val al pandemiei riscând să afecteze destul de grav un sistem naţional de sănătate aflat deja în dificultate.

Cu doar două zile în urmă, autoritățile din Franța au confirmat 105.516 de noi cazuri de Covid, acesta fiind cel mai mare număr de infecții din 19 iulie încoace, notează Le Figaro și La Nouvelle Republique. Creșterea este destul de bruscă față de ziua anterioară, iar acest lucru se datorează recuperării cifrelor din weekend, și în creștere față de ziua precedentă.

Statisticile spun că pandemia de Covid-19 a provocat mai mult de 158.000 de decese în Franţa şi peste 6,6 milioane de victime la nivel mondial, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Ce s-a întâmplat cu celebra trupă Trident?
Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...