Un nou patron, alte reguli. Elon Musk vrea să pună capăt interdicției lui Trump pe Twitter

Mihnea Tălău 11.05.2022, 11:06
Un nou patron, alte reguli. Elon Musk vrea să pună capăt interdicției lui Trump pe Twitter

Miliardarul Elon Musk, care se află în proces de cumpărare a aplicației, a declarat că decizia Twitter de a-l da afară pe Trump de pe platformă a fost „proastă din punct de vedere moral” și „extrem de proastă”. El a declarat că va pune capăt interdicției permanente a fostului președinte Donald Trump de pe Twitter.

„Cred că nu a fost corect să îl interzicem pe Donald Trump”

Trump a fost suspendat definitiv, de pe platformă, în ianuarie 2021, după atacul susţinătorilor săi asupra Capitoliului SUA.

„Cred că nu a fost corect să îl interzicem pe Donald Trump. Cred că a fost o greșeală pentru că a înstrăinat o mare parte a țării și, în cele din urmă, nu a dus la faptul că Donald Trump nu a avut voce”, a declarat Musk, potrivit Politico.

Musk și consiliul de administrație al Twitter au ajuns luna trecută la un acord pentru ca miliardarul să cumpere platforma pentru 44 de miliarde de dolari.

Marți, Musk a declarat că decizia Twitter de a-l elimina pe Trump din aplicație în ianuarie 2021 a fost „rea din punct de vedere moral” și „extrem de proastă”. El a adăugat că așa-numitele permabans „ar trebui să fie extrem de rare și într-adevăr rezervate pentru conturile care sunt roboți” sau conturi de spam.

„Dacă spun ceva care este ilegal sau pur și simplu distructiv pentru lume – atunci ar trebui să existe poate un timeout, o suspendare temporară. … Dar cred că interdicțiile permanente subminează în mod fundamental încrederea în Twitter”, a declarat Musk.

Cum arata reteaua sociala a lui Donald Trump, creata dupa ce a fost interzis pe Facebook, Twitter sau Instagram. Poate fi descarcata deja din App Store

Trump declară, însă, că nu se va întoarce pe Twitter

În timp ce proprietatea lui Musk asupra Twitter ar ridica aparent interdicția fostului președinte, Trump a declarat luna trecută pentru Fox News că nu se va întoarce la aplicație și că va rămâne în schimb pe propria sa platformă, Truth Social. Marți, Musk a citat utilizarea de către Trump a Truth Social ca motiv pentru care interdicția permanentă a Twitter nu a funcționat pentru a-l reduce la tăcere pe Trump.

„El va fi acum pe Truth Social, la fel ca o mare parte a unui fel de dreapta din Statele Unite. Așa că eu cred că acest lucru ar putea sfârși prin a fi, sincer, mai rău decât a avea un singur forum unde toată lumea poate dezbate”, a spus Elon Musk.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...