Twitter confirmă vânzarea companiei către Elon Musk pentru suma de 44 de miliarde de dolari

Elena Avramescu 26.04.2022, 07:33
Twitter confirmă vânzarea companiei către Elon Musk pentru suma de 44 de miliarde de dolari

Elon Musk, cel mai bogat om din lume, a încheiat luni o înțelegere pentru a cumpăra Twitter pentru 44 de miliarde de dolari, culminând o saga completă cu amenințări de preluare ostile înainte de a-i oferi controlul personal asupra uneia dintre cele mai influente platforme de socializare de pe planetă, notează France 24.

Elon Musk a învins. A reușit să cumpere compania Twitter

Twitter a servit celebru drept megafon pentru fostul președinte american Donald Trump înainte ca platforma să-l interzice, iar Musk, un autoproclamat „absolutist al libertății de exprimare”, a spus că dorește să reformeze ceea ce el vede drept moderarea excesivă a conținutului platformei.

„Libertatea de exprimare este piatra de temelie a unei democrații funcționale, iar Twitter este piața digitală a orașului în care sunt dezbătute chestiuni vitale pentru viitorul umanității. De asemenea, vreau să fac Twitter mai bun ca niciodată, îmbunătățind produsul cu noi funcții, făcând algoritmii open source pentru a crește încrederea, învingând roboții de spam și autentificând toți oamenii”, a spus Elon Musk într-un comunicat publicat de Twitter.

Cu toate acestea, grupurile de advocacy s-au ferit de tipul de conținut pe care Musk l-ar putea permite pe platformă, iar Derrick Johnson, președintele organizației NAACP pentru drepturile civile, a scris pe Twitter: „Nu permiteți Twitter să devină o placă Petri pentru discursuri instigatoare la ură, dezinformare sau dezinformare. Protejarea democrației noastre este de cea mai mare importanță.”

La Casa Albă, secretarul de presă Jen Psaki a spus că „indiferent cine deține sau conduce Twitter”, președintele Joe Biden, el însuși utilizator Twitter, este „îngrijorat de puterea marilor platforme de socializare”.

Acțiunile Twitter au încheiat cu 5,6% mai mult în tranzacțiile din New York.

Musk a cumpărat un pachet de nouă procente din Twitter la începutul lunii aprilie, apoi s-a oferit să cumpere întreaga companie, invocând misiunea de a păstra libertatea de exprimare.

Elon Musk a invins. A reusit sa cumpere compania Twitter
Twitter

În timp ce consiliul de administrație al companiei a spus inițial că îi revizuiește oferta, ulterior l-a respins și a adoptat un plan de „pastilă otrăvitoare” care i-ar fi îngreunat pentru Musk să dobândească o poziție de control. Dar săptămâna trecută, Musk, a cărui bogăție imensă provine din popularitatea vehiculelor electrice Tesla, precum și a altor întreprinderi, a spus că a achitat 46,5 miliarde de dolari în finanțare compusă din datorii, un împrumut în marjă și averea sa personală.

Dan Ives, un analist la Wedbush Securities, a prezis mai devreme în cursul zilei că, din moment ce consiliul nu a putut găsi un alt cumpărător, probabil că va accepta oferta acestuia.

„Acest lucru, practic, le-a pus spatele pe perete, au trebuit să vină la masa de negocieri”, a spus el într-un interviu la CNBC.

Firma cotată la bursă va deveni acum o companie privată deținută de Musk, care a negociat un preț de cumpărare de 54,20 USD per acțiune, a spus Twitter.

„Twitter are un scop și o relevanță care afectează întreaga lume. Profund mândru de echipele noastre și inspirat de munca care nu a fost niciodată mai importantă”, a declarat directorul general al companiei, Parag Agrawal, într-un tweet.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...