Donald Trump și-a lansat propria rețea de socializare, după ce a fost interzis pe Twitter, Facebook şi YouTube. Ce nume inedit i-a pus

Cătălina Burghelea 21.10.2021, 06:11
Donald Trump și-a lansat propria rețea de socializare, după ce a fost interzis pe Twitter, Facebook şi YouTube.  Ce nume inedit i-a pus

Donald Trump și-a lansat propria platformă de socializare. Fostul președinte american, care rămâne interzis pe Facebook, Twitter, Instagram și Youtube, își propune să rivalizeze cu acești giganți ai tehnologiei.

Donald Trump are propria rețea de socializare

Fostul președinte american, care a fost blocat pe Twitter și Facebook la începutul acestui an, spune că intenționează să-și împărtășească gândurile lumii pe „Truth Social” („Adevărul Social”), noua sa platformă de social media.

Donald Trump și-a dorit o nouă platformă de socializare, pentru a „face față tiraniei marilor tehnologii”. Anunțându-și planurile, miliardarul a adăugat:

„Trăim într-o lume în care talibanii au o prezență imensă pe Twitter, totuși președintele tău favorit a fost redus la tăcere. Acest lucru este inacceptabil. Sunt încântat să postez primul meu ADEVĂR pe Truth Social foarte curând”.

Fostul președinte american este interzis pe Facebook, Twitter, Instagram și Youtube

Bărbatul de 75 de ani a mai dezvăluit că formează o nouă companie numită Trump Media & Technology Group. Lansarea companiei a fost confirmată în urma unui acord de fuziune între Trump Media & Technology Group și Digital World Acquisition. Fostul lider american a fost eliminat de pe marile rețele de socializare în urma revoltelor din 6 ianuarie 2021, din Washington DC.

Ce nume inedit i-a pus

Fostul președinte american Donald Trump a anunțat, miercuri, 20 octombrie, planurile de a lansa propria sa platformă de rețele sociale numită „ADEVĂRUL Social”, care se așteaptă să înceapă să funcționeze în curând.

Mult așteptata platformă va fi deținută de Trump Media & Technology Group (TMTG), care intenționează, de asemenea, să lanseze un serviciu de abonament video la cerere, care va include programe de divertisment şi podcasturi „no-woke”, a declarat grupul într-un comunicat. Fostul asistent al lui Trump, Jason Miller, a lansat o rețea socială numită Gettr la începutul acestui an, dar politicianul nu s-a alăturat încă.

Incepe razboiul in America? FBI a dat avertismentul: ”Ori castiga Trump, ori murim. Nimic altceva nu va atinge acest tel”
Donald Trump

Acuzații grave din partea celebrelor platforme de social media

Donald Trump are propria reţea socială, denumită „Truth Social”, după ce a fost interzis în ianuarie de Twitter, Facebook şi YouTube, care îl acuză că i-a incitat pe partizanii săi la violenţă pe platformele lor înainte de asaltul asupra Capitoliului de la Washington.

„Am creat Truth Social şi Trump Media and Technology Group (TMTG) pentru a rezista tiraniei giganţilor tehnologiilor”, a afirmat fostul preşedinte american într-un comunicat, adăugând că platforma sa ar urma să fie lansată la începutul anului viitor.

Marile companii din Silicon Valley şi-au „folosit puterea unilaterală pentru a reduce la tăcere vocile disidente din America”, a mai spus celebrul Donald Trump.

Miliardarul avea o comunitate uriașă în online

Omul de afaceri republican a fost blocat pe faimoasele rețele sociale, după atacul criminal asupra Capitoliului condus de partizanii săi în timpul ceremoniei de certificare a victoriei rivalului său Joe Biden la prezidenţiale, la 6 ianuarie.

Înainte de a fi interzis, Trump avea aproape 89 de milioane de abonaţi pe Twitter, platformă unde anunţase multe decizii prezidenţiale majore şi concedieri zgomotoase, dar şi 35 de milioane pe Facebook şi 24 de milioane pe Instagram.

Omul de afaceri republican și-a văzut visul împlinit

Fostul preşedinte al SUA promitea de luni întregi crearea propriei reţele sociale.

Platforma sa „Truth Social” va fi disponibilă în versiune beta, prin invitaţie din noiembrie 2021. Mai mult, noul grup media al miliardarului, TMTG, va include şi un serviciu video la cerere cu programe de divertisment şi podcasturi „no-woke”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...