Un nou caz de dopaj la nivel înalt în sportul românesc. Marea speranță a scrimei românești a fost suspendată. Sora ei fusese și ea prinsă cu cocaină

Stan Filon 26.01.2023, 18:06
Un nou caz de dopaj la nivel înalt în sportul românesc. Marea speranță a scrimei românești a fost suspendată. Sora ei fusese și ea prinsă cu cocaină

Veste cutremurătoare pentru sportul românesc! După ce Simona Halep a fost depistată pozitiv la un test anti-doping, iată că o altă sportivă a fost prinsă cu ocaua mică. Vorbim despre Maria Boldor, scrimera în vârstă de 26 de ani legitimată la Clubul Sportiv al Armatei Steaua. Mai mult decât atât, și sora scrimerei a ieșit din sport pe ușa din dos, după ce a fost testată pozitiv la cocaină!

Un nou caz de dopaj la nivel înalt în sportul românesc

Așadar, încă o sportivă de top a României a fost depistată pozitiv la o substanță interzisă în sport. După ce fanii Simonei Halep au rămas șocați, anul trecut, când sportiva a fost suspendată din toate competițiile sportive după ce a fost testată pozitiv la o substanță interzisă, iată că situație se repetă.

Acum, scrimera Maria Boldor, în vârstă de 26 de ani, legitimată la Clubul Sportiv al Armatei Steaua, a fost suspendată din toate competițiile după ce a fost testată și ea pozitiv la o substanță interzisă în sport. Informația apare pe site-ul Agenției Naționale Anti-Doping, în „lista persoanelor suspendate temporar din activitatea sportivă pentru încălcarea reglementărilor anti-doping”.

Un nou caz de dopaj la nivel inalt in sportul romanesc
Un nou caz de dopaj la nivel inalt in sportul romanesc

Al doilea caz de dopaj din familia Boldor

Sportiva a picat proba A cu ostarină, un întăritor de efort interzis conform listelor internaționale și riscă o suspendare de până la 4 ani. Sancțiunea poate fi redusă în cazul în care Maria Boldor cooperează cu agenții în ancheta care urmează sau dacă demonstrează că a luat substanța în mod accidental. Proba B va fi examinată doar la cererea sportivei!

Maria Boldor este una dintre scrimerele de valoare din țara noastră, a câștigat bronzul la mondialele din 2021, de la Cairo și este campioană națională la floretă. Din păcate, acesta nu este singurul caz din familia Boldor, o familie de sportivi de performanță.

Ana, sora Mariei, scrimeră și ea, a fost suspendată din cauza consumului de cocaină! Numele Anei apare de asemenea pe lista sportivilor suspendați din cauza substanțelor interzise. A fost suspendată pentru o perioadă de 4 ani din toate competițiile sportive, în 2022, după un control desfășurat în 2022, când a fost depistată cu cocaină în corp. În urma acestui eveniment neplăcut, sora Mariei Boldor a anunțat că se retrage din activitate.

Familia Boldor este o familie de sportivi. Tatăl fetelor, Tudor Boldor, a jucat rugby la cel mai înalt nivel, iar fratele fetelor activează tot în rugby la nivel de echipă națională.

Ionuț Dolănescu, dezvăluiri cutremurătoare despre ultimele clipe ale tatălui său
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...