Un nou caz de dopaj la nivel înalt în sportul românesc. Marea speranță a scrimei românești a fost suspendată. Sora ei fusese și ea prinsă cu cocaină

Stan Filon 26.01.2023, 18:06
Un nou caz de dopaj la nivel înalt în sportul românesc. Marea speranță a scrimei românești a fost suspendată. Sora ei fusese și ea prinsă cu cocaină

Veste cutremurătoare pentru sportul românesc! După ce Simona Halep a fost depistată pozitiv la un test anti-doping, iată că o altă sportivă a fost prinsă cu ocaua mică. Vorbim despre Maria Boldor, scrimera în vârstă de 26 de ani legitimată la Clubul Sportiv al Armatei Steaua. Mai mult decât atât, și sora scrimerei a ieșit din sport pe ușa din dos, după ce a fost testată pozitiv la cocaină!

Un nou caz de dopaj la nivel înalt în sportul românesc

Așadar, încă o sportivă de top a României a fost depistată pozitiv la o substanță interzisă în sport. După ce fanii Simonei Halep au rămas șocați, anul trecut, când sportiva a fost suspendată din toate competițiile sportive după ce a fost testată pozitiv la o substanță interzisă, iată că situație se repetă.

Acum, scrimera Maria Boldor, în vârstă de 26 de ani, legitimată la Clubul Sportiv al Armatei Steaua, a fost suspendată din toate competițiile după ce a fost testată și ea pozitiv la o substanță interzisă în sport. Informația apare pe site-ul Agenției Naționale Anti-Doping, în „lista persoanelor suspendate temporar din activitatea sportivă pentru încălcarea reglementărilor anti-doping”.

Un nou caz de dopaj la nivel inalt in sportul romanesc
Un nou caz de dopaj la nivel inalt in sportul romanesc

Al doilea caz de dopaj din familia Boldor

Sportiva a picat proba A cu ostarină, un întăritor de efort interzis conform listelor internaționale și riscă o suspendare de până la 4 ani. Sancțiunea poate fi redusă în cazul în care Maria Boldor cooperează cu agenții în ancheta care urmează sau dacă demonstrează că a luat substanța în mod accidental. Proba B va fi examinată doar la cererea sportivei!

Maria Boldor este una dintre scrimerele de valoare din țara noastră, a câștigat bronzul la mondialele din 2021, de la Cairo și este campioană națională la floretă. Din păcate, acesta nu este singurul caz din familia Boldor, o familie de sportivi de performanță.

Ana, sora Mariei, scrimeră și ea, a fost suspendată din cauza consumului de cocaină! Numele Anei apare de asemenea pe lista sportivilor suspendați din cauza substanțelor interzise. A fost suspendată pentru o perioadă de 4 ani din toate competițiile sportive, în 2022, după un control desfășurat în 2022, când a fost depistată cu cocaină în corp. În urma acestui eveniment neplăcut, sora Mariei Boldor a anunțat că se retrage din activitate.

Familia Boldor este o familie de sportivi. Tatăl fetelor, Tudor Boldor, a jucat rugby la cel mai înalt nivel, iar fratele fetelor activează tot în rugby la nivel de echipă națională.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...