O nouă pistă iese la lumină în cazul Simonei Halep. Cum ar fi ajuns, de fapt, substanța interzisă în corpul sportivei, detaliile care cutremură scandalul de dopaj

Badea Violeta 03.12.2022, 16:45

Suspendată provizoriu după ce a fost testată pozitiv la o substanță interzisă, Simona Halep a primit, de curând, o veste excelentă. Un expert român acreditat de circuitul feminin WTA să efectueze teste doping a făcut un anunț de ultimă oră, care vine în ajutorul fostului lider mondial!

Veste bună pentru Simona Halep. Ce a declarat un expert acreditat de circuitul feminin WTA să efectueze teste doping

Veste excelentă pentru sportiva noastră, în scandalul de dopaj. Recent, un expert român acreditat de circuitul feminin WTA să efectueze teste doping a declarat, în exclusivitate pentru Prosport, că fabricanții procesează în mod intenționat substanțe interzise în suplimentele nutritive.

„Contaminările suplimentelor nu sunt întâmplătoare! Fabricantul de suplimente nutritive apelează la tertipul de a introduce substanțe care îmbunătățesc performanța sportivă pentru ca produsele lui să fie cumpărate!”, a precizat specialistul român, care nu a dorit să-și dezvăluie numele, potrivit sursei de mai sus.

Expertul face aceste dezvăluiri în baza contractului de confidențialitate cu organismele mondiale din sport, lipsa de scrupule a marilor comercianți care își permit să angajeze biochimiști, biologi moleculari și celulari, medici, farmaciști și experți în științele sportului pentru a crea autentice laboratoare clandestine.

Prin urmare, agenția delegată să identifice posibila contaminare a produselor ingerate de fostul lider mondial, avocații români și străini angajați de sportivă au o nouă cale de atac pentru a justifica prezența substanței interzise în corpul acesteia pe data de 29 august 2022.

„Substanțele depistate și care conțineau Roxadustat au fost comandate de pe site-uri din China!”, precizează cercetătorii care au identificat rarele cazuri de dopaj cu medicamentul răspândit în ciclism.

Citește și Simona Halep a lăsat deoparte scandalul de dopaj și a plecat din România. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut astăzi sportiva. Foto!

Simona Halep (Photo by Robert Prange/Getty Images)

„Cu intenție sau fără intenție, sunt introduse în acele suplimente nutritive”

Antrenorul Simonei Halep, Patrick Mouratoglou, colaborează cu o cu totul altă companie decât cea care fabrică suplimentele utilizate de sportivă.

Aceasta își are sediul într-un orășel a cărui echipă de fotbal a fost prima din Marea Britanie care a învins-o pe Real la Madrid. Iar compania elvețiană contractată de antrenorul francez este cel mai mare concurent al primului sponsor avut în carieră de Simona Halep.

„Pulberile energetice, gelurile izotonice, batoanele energizante, tabletele de hidratare nu au etichetate toate ingredientele, unele dintre ele fiind interzise.

Cu intenție sau fără intenție, sunt introduse în acele suplimente nutritive. (…) Același produs poate fi găsit în diferite țări atât ca supliment alimentar cât și ca medicament și, de cele mai multe ori, este comercializat sub nume distinct”, a mai precizat expertul român delegat de toate organismele tenisului mondial să efectueze teste doping, conform aceleiași surse.

Prin urmare, pentru a reduce costurile, producătorii ar dezvolta suplimente nutritive, proteine, băuturi de refacere și altele în fabrici de medicamente, acolo unde contaminarea pe liniile de producții se poate produce frecvent.

Citește și S-a aflat cât va fi suspendată Simona Halep?! Spaniolii au dat vestea, concluzia e foarte dură!

Ce s-a întâmplat cu celebra trupă Trident?
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...