Un gorjean își cere șpaga înapoi după ce a primit un post la stat. ”Mi-am pus nevasta să se împrumute la CAR”

Stan Filon 11.05.2021, 08:47
Un gorjean își cere șpaga înapoi după ce a primit un post la stat. ”Mi-am pus nevasta să se împrumute la CAR”

Un caz de tot râsul, dar cu iz penal, are loc la o primărie dintr-o localitate gorjană, acolo unde un angajat s-a săturat să fie ținta atacurilor venite de la primar, așa că a depus o cerere prin care solicită să i se restituie mita plătită pentru a deveni angajat al primăriei.

Un gorjean își cere șpaga înapoi după ce a primit un post la stat

Irinel Cotojman este asistent medical în primăria Albeni, din județul Gorj. Spune că a dat șpagă grea pentru a fi acolo. Și-a pus chiar soția să facă un împrumut de tipul CAR pentru a face rost de banii solicitați de primar drept șpagă pentru a-l angaja pe postul din primărie.

Așadar, și-a pus soția să facă împrumut, i-a plătit primarului nu mai puțin de 3.000 de euro șpagă, apoi credea că va fi liniștit. A dat șpagă în anul 2018, iar momentul a avut loc în plin câmp. “A tras pe dreapta, am mers, i-am numărat cei 3.000 de euro personal, spunându-mi atunci că: Atâta timp cât eu o să fiu primar, tu nu o să ai probleme”, a povestit bărbatul pentru observatornews.

Un gorjean isi cere spaga inapoi dupa ce a primit un post la stat
Un gorjean isi cere spaga inapoi dupa ce a primit un post la stat

Și-a pus soția să facă împrumut pentru a plăti șpaga

Nu a fost deloc așa. Chiar dacă edilul i-a promis că va fi liniștit atâta timp cât el va fi primar, situația nu a stat deloc așa, iar cel care i-a făcut viața un iad a fost chiar primarul. Imediat după ce a primit banii, primarul a vrut să bea un vin bun, așa că i-a solicitat noului asistent medical al primăriei să-i aducă 20 de litri de vin.

La scurt timp, primarul și-a dat seama că-i lipsește un om din echipa sa de constructori, așa că l-a chemat imediat pe asistentul medical pentru a-și completa trupa. Asistentul medical s-a transformat rapid în salahor și a ținut-o așa timp de aproape șase luni. Atât a muncit asistentul medical la vila domnului primar, fără a primi vreun ban în plus, ci doar salariul de la primărie.

Sătul de toate solicitările primarului, omul a simțit că ar vrea să pună capăt carierei sale de bugetar, dar nu are de gând să-și dea demisia decât atunci când își va primi șpaga înapoi, asta dacă nu va fi luat la întrebări de vreun procuror curios. Omul nu a cerut vinul înapoi, trece și peste detașarea sa pe șantier timp de 6 luni, dar vrea musai banii de la CAR înapoi, deoarece soția sa a rămas datoare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...