Un celebru bucătar din Spania a încercat să facă sarmale românești. Ce i s-a întâmplat, în direct la TV

Antonia Iacobescu 30.10.2021, 17:04
Un celebru bucătar din Spania a încercat să facă sarmale românești. Ce i s-a întâmplat, în direct la TV

Un celebru bucătar din Spania a încercat să facă sarmale românești, în direct la tv. Karlos Arguiñano, unul dintre cei mai celebri bucătari, a vrut să le arate tuturor rețeta de sarmale pe care a învățat-o de un cuplu de români stabiliți în Spania. Iată ce s-a întâmplat când a început să gătească.

Un celebru bucătar din Spania a încercat să facă sarmale românești

Karlos Arguiñano a gătit sarmalele românești în cadrul emisiunii sale de la tv „Cocina Abierto”. Când s-a apucat să facă rețeta, bucătarul a ajuns la concluzia că sarmalele românești sunt greu de făcut, dar sunt foarte gustoase.

„Vom face astăzi o rețetă românească. Este un fel de mâncare interesant cel de azi. Foarte interesant. Un fel de mâncare românesc. E foarte greu de făcut, arată foarte bine și o să aibă un gust foarte bun când e gata. Nimic scump, desigur”, a anunțat Karlos Arguiñano, fără să știe ce îl așteaptă.

„E foarte interesantă rețeta pentru că la final trebuie să umplem foile acestea de varză. Nu sunt crude, ci un pic fermentate”, a explicat el.

Inițial, Karlos Arguiñano a arătat cum se amestecă carnea cu toate ingredientele și cum se împachetează corect sarmalele românești.

Bucătarul a arătat cum se prepară carne, cum se rulează sarmalele și a făcut în final și mămăligă. După ce a terminat de rulat sarmalele și le-a pus la fiert, Karlos Arguiñano a făcut și mămăligă.

„Acum putem să prezentăm sarmalele. Rețetă românească. Foarte bine, Karlos! Lorena și Marcel (românii care i-au dat rețeta – n.r.), cred că mi-au ieșit foarte bine. Cred că patru sarmale de persoană sunt suficiente. Sunt suficiente, pentru că vor avea lângă și mămăligă. Bun! Sarmalele sunt gata!”, a mai precizat Karlos Arguiñano.

Secretul celor mai gustoase sarmale. Cum trebuie să le fierbi, de fapt

Sarmalele sunt printre cele mai gustoase mâncăruri, fiind adorate atât de români, cât și de străinii care ajung la noi în țară. De altfel, sarmalele se numără și printre cele mai populare preparate, fiecare familie având probabil propria sa rețetă de mici rulouri în foi de varză sau de viță, cu carne, orez și condimente.

În cazul sarmalelor, acestea pot deveni și mai gustoase dacă la fierberea lor se ține cont de un truc simplu. Mai exact, pentru un plus de savoare, ele trebuie să fie fierte în vin roșu pentru un sfert de oră.

Deși avem impresia că ne aparțin, sarmaua este un praparat care a călătorit și care s-a născut, de fapt, în Turcia. Această delicatesă minunată apare, în prezent, în mai multe țări din apropierea bazinului răsăritean al Mării Mediterane, precum Ungaria, România, Bulgaria, Serbia, Macedonia, Palestina, Iordania, Siria, Liban, Grecia, Cipru, Ucraina dar și în Republica Moldova.

Urmăriți Impact.ro și pe