Secretul celor mai gustoase sarmale. Cum trebuie să le fierbi, de fapt

Ana Anitoiu 02.10.2021, 17:38
Secretul celor mai gustoase sarmale. Cum trebuie să le fierbi, de fapt

Secretul celor mai gustoase sarmale stă în felul în care sunt fierte. Pasul acesta este foarte important și nu trebuie să îi lipsească un ingredient-cheie, astfel încât rezultatul să fie extrem de savuros.

Care este secretul celor mai gustoase sarmale

Unele trucuri în bucătărie pot duce experiențele culinare banale la un cu totul alt nivel. Fie că este vorba despre friptură, sarmale, ciorbă de perișoare, cozonac sau o simplă maioneză, câteva ingrediente în plus, la care nu multe persoane s-ar gândi, pot face diferența.

În cazul sarmalelor, acestea pot deveni și mai gustoase dacă la fierberea lor se ține cont de un truc simplu. Mai exact, pentru un plus de savoare, ele trebuie să fie fierte în vin roșu pentru un sfert de oră.

Secretul celor mai gustoase sarmale. Cum trebuie sa le fierbi, de fapt
Sarmale

Ingrediente secrete pentru a marina carnea pentru friptură

O nouă metodă de pregătire a fripturii are un rezultat excelent, deși la o primă vedere ingredientul folosit pentru a marina carnea n-ar avea ce căuta în nicio astfel de rețetă. Mai exact, sucul de ananas va face o treabă excelentă. Pentru cei care-și doresc o variantă mai clasică, se poate folosi și vin dulce sau demisec.

Atunci când este vorba despre o friptură de miel sau oaie, lucrurile se schimbă. Înainte de a începe pregătirea ei, carnea trebuie să fie opărită cu lapte clocotit, după care trebuie să fie lăsată să stea în lapte timp de aproximativ o oră.

Secrete pentru ciorba de perișoare, cozonac și maioneză

Ciorba de perișoare este un preparat ce se potrivește de minune mai ales la mesele din sezonul rece. Însă, în pregătirea biluțelor de carne este important să se adauge în compoziție o lingură de orez, astfel încât ele să nu se destrame.

Cozonacul iese mult mai pufos atunci când în aluat se folosește și o lingură cu oțet. În plus, înainte de a adăuga stafidele este recomandat ca acestea să fie lăsate pentru un sfert de oră în apă călduță sau rom, pentru a se hidrata și a căpăta aromă. În cazul în care vrei să încerci o alternativă la acest desert tradițional, vezi AICI cum se prepară Babka sau cozonacul polonez!

În cazul în care se taie maioneza, ea poate fi reparată cu câteva picături de apă rece. Se amestecă bine până când începe să se refacă textura. Însă, ca să nu ajungi să ai nevoie de acest truc, vezi AICI ce trebuie să faci ca să nu se taie maioneza!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...