Un bărbat din Suceava s-a certat cu soția și a vrut să plece pe front în Ucraina. S-a ales cu două dosare penale

Iancu Andreea 06.03.2022, 14:53
Un bărbat din Suceava s-a certat cu soția și a vrut să plece pe front în Ucraina. S-a ales cu două dosare penale

Războiul din Ucraina a emoționat întreaga lume, stârnind diferite sentimente în sufletul fiecăruia dintre oameni, fie că sunt afectați direct sau indirect de evenimente. În contextul în care armata ucraineană încearcă să facă față atacurilor Rusiei, tot mai mulți voluntari se oferă să dea o mână de ajutor în război. Un bărbat din Suceava a vrut și el să plece pe front în Ucraina, însă a ajuns în final să aibă două dosare penale.

Cum s-a ales un bărbat din Suceava cu dosar penal, după ce a vrut să plece pe front în Ucraina

Evenimentele recente de la granița României au stârnit reacții din partea mai multora. În timp ce unii își oferă ajutorul pentru refugiații care ajung pe teritoriul țării noastre, alții se gândesc chiar să meargă direct în mijlocul evenimentelor. Un bărbat din Suceava a vrut să plece la război în Ucraina, însă s-a ales cu două dosare penale. Suceveanul s-a certat cu soția sa după ce a băut și ceva alcool și apoi a plecat spre vama Siret cu mașina, susțin sursele locale.

Determinat să treacă granița pentru a servi patria vecină, el a fost oprit de polițiști, în fața cărora a început să se destăinuie. Hotărât să se înroleze în armata ucraineană, bărbatul din Suceava a mărturisit că a avut unele neplăceri acasă, s-a certat cu soția sa și apoi a decis să plece să dea o mână de ajutor pe frontul din Ucraina. Vizibil derutat, polițiștii de frontieră au început să facă mai multe cercetări cu privire la cetățean și au descoperit că acesta nu deține permis de conducere. În plus, el condusese autoturismul sub influența băuturilor alcoolice.

Un bărbat din Suceava a vrut să plece pe front în Ucraina dar s-a ales cu dosare penale
Bărbatul din Suceava, determinat să meargă la războiul din Ucraina

Suceveanul, determinat să meargă la război

Iar aparatul etilotest a confirmat aceste prime impresii ale oamenilor legii, rezultatul indicând o alcoolemie de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. Suceveanu a fost dus ulterior la o unitate medicală, fiind însoțit de polițiști, unde i-au fost prelevate probe biologice de sânge pentru a-i fi stabilită cu exactitate alcoolemia.

Chiar și după ce a realizat că trebuie să răspundă în fața legii, bărbatul și-a exprimat dorința aprigă de a merge la război. Astfel, acesta i-a întrebat pe polițiști dacă poate merge pe front după proba de sânge, făcând promisiunea că va reveni. Din păcate, oamenii legii au întocmit pe numele suceveanului un dosar penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi pentru conducere fără permis, potrivit aloiasi.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...