Amețit de alcool, un șofer din Craiova a încercat să fugă de polițiști, a acroșat două mașini și s-a răsturnat

Alexandrina Toader 10.11.2021, 13:02
Amețit de alcool, un șofer din Craiova a încercat să fugă de polițiști, a acroșat două mașini și s-a răsturnat

Ancidentul a avut loc în noaptea de marți spre miercuri pe un bulevard intens circulat din Craiova. Polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Craiova în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu i-au făcut semn regulamentar să oprească unui șofer, aflat la volanul unui autoturism.

Un șofer din Craiova a încercat să fugă de polițiști și s-a răsturnat

Acesta nu doar că nu a oprit, dar a și apăsat pedala de accelerație mai tare și a mărit viteza de deplasare.

Polițiștii au pornit în urmărirea autoturismului, cu semnalele acustice și luminoase ale autospecialei de poliţie în funcțiune, pe mai multe străzi din Craiova.Urmărirea s-a finalizat la intersecția străzilor Popoveni cu strada Constantin Severeanu, unde, autoturismul în cauză a acroșat două autoturisme, parcate regulamentar, iar ulterior s-a fi răsturnat.

Poliţiştii au legitimat conducătorul autoturismului, stabilind că este un bărbat de 39 de ani, din comuna Izvoare, transmite Mihaela Sadoveanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj.

Un sofer din Craiova a incercat sa fuga de politisti si s-a rasturnat
Un sofer din Craiova a incercat sa fuga de politisti si s-a rasturnat

Bărbatul a fost rănit ușor, dar a refuzat transportul la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o concentrație de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat. El a fost dus la spital, chiar dacă inițial a refuzat, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice. Cercetările sunt efectuate acum sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, urmând ca la finalul anchetei să fie propusă o soluţie legală.

Urmăriți Impact.ro și pe