Un bărbat din Gorj a vrut să se sinucidă după ce a primit factura la energie electrică

Elena Avramescu 12.01.2022, 13:44
Un bărbat din Gorj a vrut să se sinucidă după ce a primit factura la energie electrică

Un bărbat din comuna Turburea, Gorj, a vrut să își ia viața imediat după ce a văzut factura la energie electrică, în valoare de 700 de lei. S-a aflat ulterior că familia bărbatului din Gorj trăieşte din ajutorul social acordat de Primăria Turburea şi din alocaţiile copiilor, astfel că posibilitățile materiale ale acestora sunt reduse.

Un bărbat din Gorj a vrut să se sinucidă după ce a primit factura la energie electrică

Totul s-a întâmplat în seara de marţi, 11 ianuarie, când bărbatul a văzut factura la energie electrică, moment în care a dorit să se sinucidă cu un cuţit. Din fericire, a putut să fie oprit la timp de soţia sa, care l-a ţinut de mână, însă în pofida acestui lucru a reușit să se înțepe în abdomen. Cu toate acestea, se pare că rana este superficială, astfel că nu a avut nevoie să fie transportat la spital.

„Aseară, în jurul orei 10, m-a sunat copilul lui la telefon, să vin repede că tatăl lui a vrut să se omoare, că sunt facturile prea mari. I-am spus să stea liniştiţi. Aveam un centru de permanenţă în localitate. Am mers acolo şi am luat cu mine un cadru medical şi am mers la locuinţa bărbatului. Era în pat culcat.

Era înţepat în abdomen în partea dreaptă. Avea o înţepătură de cuţit. Nu a fost nevoie să chem ambulanţa. Soţia nu l-a lăsat. L-a ţinut soţia de mână. Poate că, altfel, era mult mai grav. Omul era disperat. Nu ştia cum să îşi plătească facturile“, a spus primarul localităţii Turburea, Ion Bîrcă.

Un barbat din Gorj a vrut sa se sinucidă dupa ce a primit factura la energie electrica
Energie electrica

S-a aflat ulterior că bărbatul care a încercat să se sinucidă, Dorinel Lungu, are vârsta de 44 de ani și este bolnav, de aceea nu poate să muncească. Astfel că familia sa are venituri totale de aproximativ 600-700 de lei lunar.

„Primeşte fiecare 120 lei, ajutorul social, la care se adaugă alocaţiile copiilor. Banii sunt total insuficienţi pentru a face faţă nevoilor. Are doi copii, unul are doi ani, iar celălalt este în clasa a V-a. Au nevoie de îmbrăcăminte, de rechizite, de mâncare şi de plata utilităţilor“ a mai spus primarul.

Primarul Îon Bîrcă știe că acești bani nu le ajung, și susține că se trăieşte extrem de greu, în special după toate aceste scumpiri cu care se confruntă românii de câteva luni de zile.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...