Un bărbat a călătorit peste 8000 de km pentru a le cânta la pian refugiaților ucraineni. Gestul său a devenit viral Video

Cătălina Burghelea 07.03.2022, 10:59
Un bărbat a călătorit peste 8000 de km pentru a le cânta la pian refugiaților ucraineni. Gestul său a devenit viral Video

Un pianist solo cântă pentru pace, în timp ce ucrainenii trec granița în Polonia, pe fondul invaziei Rusiei. Oamenii care intră în Polonia din Ucraina au avut o surpriză plăcută, vineri, când un pianist italian german, de origine italiană, i-a întâmpinat la punctul de trecere a frontierei Medyka.

Un pianist cântă pentru refugiații din Ucraina

Davide Martello este un pianist german, de origine italiană, care cântă adesea sub numele de „Klavierkunst”, care se traduce prin „Arta pianului” în limba română. De-a lungul ultimului deceniu, artistul și-a făcut un nume călătorind în zone de conflict, pentru a aduce un zâmbet pe chipurile oamenilor prin muzica sa.

Pianistul a declarat că a vrut să le ofere refugiaților o ușurare muzicală diin războiul de care fug.

„Lasă bombele în urmă și se duc la muzică”, a precizat Davide Martello, în timp ce refugiații din jurul lui făceau poze și aplaudau.

„Spun „bună” tuturor acestor oameni care vin și răspund cu „bună ziua”.”, a punctat acesta.

Călătorește în jurul lumii cu pianul său

În timpul călătoriilor sale, pianistul își agață adesea instrumentul muzical în spatele bicicletei pe o remorcă. Documentându-și peregrinările sale în Polonia pe contul său de Instagram, Martello spune că este acolo pentru a „cânta pentru pace”, după ce a adus cu el materiale medicale.

Cu un semn de pace pictat în alb pe capacul pianului, artistul cântă melodii în timp ce autobuzele sosesc din Ucraina vecină. Acesta a mai călătorit în Afganistan, în afara Bataclanului din Paris, după atacurile din 2015, și a susținut un recital de 14 ore la Istanbul, Turcia, în timpul protestelor din Parcul Gezi, din 2013.

Oamenii fug din calea războiului lui Putin

Numărul refugiaților care au fugit din Ucraina a ajuns acum la 1,2 milioane, a anunțat, vineri, Organizația Internațională pentru Migrație. Aceasta ar putea deveni „cea mai mare criză a refugiaților din acest secol”, a subliniat ONU, prezicând că până la patru milioane de oameni ar putea pleca din calea războiului.

Uniunea Europeană a decis, joi, să acorde protecție temporară și permise de ședere persoanelor care fug din Ucraina.

Poliţia de frontieră a Poloniei a transmis, luni, că aproximativ 1,067 milioane de ucraineni, dintre care 142.300 duminică, s-au refugiat la graniţa comună, de la declanşarea invaziei ruse la 24 februarie.

„Traficul la graniţa polono-ucraineană este în creştere, astăzi, până la ora 07:00, 42.000 de persoane au sosit în Polonia din Ucraina”, a anunțat Poliţia de frontieră pe Twitter.

Mii de oameni sunt la granițele țărilor vecine

Din cauza invaziei, ucrainenii fug masiv în Polonia, România, Slovacia şi alte ţări. Unii rămân în taberele de refugiați, în timp ce alții iau calea vestului.

Potrivit cotidianul britanic The Sun, ministrul de interne Priti Patel intenţionează să creeze un nou mecanism care să permită primirea mai multor ucraineni de pe urma războiului din țara lor. Londra a anunţat deja scheme de vize pentru persoanele care au familii sau un sponsor în Marea Britanie, însă, guvernul a fost criticat de deputaţi din opoziţie pentru faptul că nu se implică suficient, în comparaţie cu alte ţări europene.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...