Răzvan Raț, despre o realitate urâtă de la graniță în criza refugiaților. „Traficul de persoane e real. Au fost și arestări”

Badea Violeta 06.03.2022, 19:39
Răzvan Raț, despre o realitate urâtă de la graniță în criza refugiaților. „Traficul de persoane e real. Au fost și arestări”

Pentru Răzvan Raț, Ucraina este ca o a doua casă. Fostul căpitan al echipei naționale de fotbal a României a evoluat nu mai puțin de zece sezoane la Șahtior Donețk, iar acum suferă cumplit din cauza războiului declanșat în țara vecină. Recent, acesta a vorbit despre o realitate urâtă de la graniță în criza refugiaților. Iată semnalul de alarmă tras de fostul fotbalist!

Răzvan Raț, despre pericolul care îi pândește pe refugiați

Răzvan Raț a cunoscut succesul fotbalistic în Ucraina, acolo unde a evoluat la Șahtior Donețk între 2003 și 2013. Tot în țara vecină, fostul fotbalist avea să își întâlnească sufletul pereche, pe ucraineanca Julia Rata. Aceasta i-a devenit și soție în anul 2007.

Afectat de ceea ce se întâmplă în țara sa de suflet, Răzvan Raț a încercat să le dea o mână de ajutor oamenilor care trec prin cea mai neagră perioadă a vieții lor. Astfel, acesta a cazat-o pe soția unui fotbalist român de la Dinamo Kiev la el acasă, iar pe alți jucători de la Șahtior Donețk i-a ajutat să își găsească un loc în care să se cazeze.

De asemenea, fostul fotbalist a mers și la granița României, la Sculeni, unde a încercat să ajute mai mulți refugiați. În urma vizitei pe care a făcut-o, acesta a constatat că țara noastră nu este foarte bine organizată. Mai mult. fostul fotbalist a spus că refugiații riscă să cadă victime ale traficanților de persoane.

„În haosul creat la graniță apar și astfel de lucruri. România nu este atât de bine organizată, cum este Polonia, de exemplu. Traficul de persoane este un lucru real. Înțeleg că au fost arestări.

Au apărut tot felul de oameni dubioși. Profită de contextul acesta, se oferă să dea ajutor, dar din păcate nu”, a spus Răzvan Raț pentru Digi Sport.

Razvan Rat
Razvan Rat

Pierderi financiare uriașe pentru Răzvan Raț din cauza războiului

Răzvan Raț a pierdut nu mai puțin de patru milioane de euro. Nu de acum, ci din anul 2013, de când au început tensiunile în regiunea Donețk, unde fostul fotbalist a achiziționat o casă și mai multe apartamente la care nu mai are acces.

După ce Rusia a invadat toată Ucraina, acesta și-a pierdut și ultima speranță că ar putea să mai recupereze măcar o parte din sumele investite.

„Poate nu știți, dar lupte sunt de atunci, mai explodează câte o bombă. Nu e liniște, de aceea nu am mai călătorit pentru că altfel am mulți prieteni în acea zonă.

Sunt mai bine de 8 ani de când n-am mai fost acolo. Am făcut investiții de mai multe milioane de euro, dar m-am împăcat cu gândul. Dacă te gândești zi de zi, te epuizezi psihic…”, a declarat Răzvan Raț, la Sport Total FM.

Amintim că fostul jucător al echipei naționale a României a jucat zece ani la Șahtior Donețk, echipă la care a câștigat nu mai puțin de 16 trofee, inclusiv Cupa UEFA, cu Mircea Lucescu pe bancă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...