BREAKING

Un avion cu două persoane la bord, prăbușit pe câmp, în Giurgiu. Cine sunt cele două victime

Redacția IMPACT 27.08.2022, 22:31
Un avion cu două persoane la bord, prăbușit pe câmp, în Giurgiu. Cine sunt cele două victime

O aeronavă de mici dimensiuni s-a prăbușit pe un câmp, în Giurgiu. Potrivit primelor informații, un martor a sunat la 112, după ce a văzut ieșind fum dintr-o pădure. Ar fi vorba de 2 morți, pilotul și pasagerul.

„Situaţia este în dinamică. Se confirmă că a fost un accident aviatic cu un avion de mici dimensiuni. Din ce ştim sunt două persoane în avionul respectiv”, a declarat Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).  

Update, ora 22.30. A fost confirmată prima persoană decedată. Valentin Anghel, 54 de ani. Pe lângă aerodrom, el mai era și proprietarul unei școli de zbor. Lângă el era și o tânără de 28 de ani. Momentan nu se cunosc mai multe date despre femeie.

Update, ora 18.13. ”Informațiile se confirmă, din păcate, avem două persoane decedate. Echipa DSU este acolo, așteptăm să ajungă organele abilitate. Cazul va fi preluat de cei de la Criminalistică, de cei de la Procuratură care vor efectua cercetări pentru a afla ce s-a întâmplat”, a fost declarația lui Raed Arafat.

Martori de la fața locului au declarat pentru Mediafax că una dintre victime ar fi Valentin Anghel, proprietarul aerodromului din Letca Nouă. „Valentin Anghel era un om deosebit. L-am cunoscut, am vorbit de câteva ori. Când a deschis a venit la mine, a spus că face școală de pilotaj”, a fost declarația primarului din localitate pentru sursa citată.

Avion prăbușit în județul Giurgiu

La faţa locului au fost identificate două persoane decedate, transmite ISU Giurgiu.

 

Avion de mici dimensiuni, prăbușit într-o pădure din Giurgiu
Avion de mici dimensiuni, prăbușit într-o pădure din Giurgiu

La fața locului au plecat un elicopter Smurd din București, dar și echipe de prim ajutor din Teleorman.

„Din cadrul ISU Giurgiu, la locul indicat,  au fost alocate două maşini de stingere, o ambulanţă SMURD şi o ambulanţă SAJ. În sprijinul echipajelor operative, s-a dispus suplimentarea resurselor cu o maşină de stingere şi o ambulanţă SMURD de la ISU Teleorman. De asemenea, pentru eficientizarea misiunii de raspuns, s-a solicitat şi o resursă aviatică din cadrul IGAV”, ISU Giurgiu.

Avionul este unul ultrauşor, model CITIUS YR-5599.  Aeronava ar fi decolat de pe aerodromul Leţca Nouă, fără a avea un plan de zbor, iar la scurt timp s-a prăbuşit într-o pădure din apropiere.

Urmăriți Impact.ro și pe