Ultimele pregătiri pentru înmormântarea Prințului Philip. Ce se întâmplă acum în fața Castelului Windsor

Iancu Andreea 16.04.2021, 13:32

Marea Britanie pune la punct ultimele pregătiri pentru înmormântarea Prințului Philip, care urmează să aibă loc sâmbătă, pe data de 17 aprilie. Pentru că mai este doar o zi până la funeraliile regretatului soț al Reginei Elisabeta a II-a, britanicii au început deja ceremoniile care preced ritualul obișnuit în familia regală. În fața Castelului Windsor are loc un adevărat spectacol în cinstea ducelui de Edinburgh.

Se fac ultimele pregătiri pentru înmormântarea Prințului Philip. Funeraliile ducelui au loc mâine

O adevărată desfășurare de forțe are loc astăzi în fața Castelului Windsor, pe măsură ce britanicii fac ultimele pregătiri pentru înmormântarea Prințului Philip. Ceremonia funeraliilor debutează cu o zi înainte de ritualul înmormântării, ce urmează să aibă loc abia sâmbătă, 17 aprilie, și implică o paradă spectaculoasă a soldaților călare. Zeci de călăreți ai armatei au defilat astăzi de la Long Walk până la poarta Cambridge, purtând cu ei trei tunuri, după cum informează Mediafax.

Iubit și admirat de poporul său, Prințul Philip este condus pe ultimul drum inclusiv de cetățenii din Regat. Zeci de oameni au fost prezenți astăzi la Castelul Windsor pentru a-și lua rămas bun și pentru a admira ceremonia care are loc în cinstea regretatului duce de Edinburgh. Aceștia s-au adunat în curtea castelului, unde au depus flori și și-a exprimat tristețea pentru trecerea în neființă a prințului.

Nu știam atât de multe despre prințul Philip și, uitându-mă la toate programele despre el și învățând despre viața lui, mi-am dat seama că a fost un bărbat incredibil. Desigur, este trist pentru Maiestatea Sa, 73 de ani de căsătorie este o viață întreagă, declara Laura Langley, una dintre participante.

Ceremonia funeraliilor pentru Prințul Philip a debutat cu o zi înainte de înmormântare
Ceremonia funeraliilor pentru Prințul Philip a debutat cu o zi înainte de înmormântare

Ultima dorință a Prințului Philip. Ce și-a dorit să se întâmple la înmormântarea sa

De aproape opt decenii, Prințul Philip îi era alături Reginei Elisabeta a II-a, în ciuda faptului că era considerat “rebelul” familiei regale. Acesta s-a născut prinț al Greciei și Danemarcei, însă a fost exilat de propria țară și salvat de o tânără de numai 13 ani, alături de care avea să își petreacă tot restul vieții. Philip al Greciei a renunțat la titlurile regale dobândite la naștere și a luat numele bunicilor săi materni, devenind locotenentul Philip Mountbatten. După nunta cu Elisabeta a II-a, el a devenit duce de Edinburgh, Conte de Marioneth şi Baron Greenwich. Totodată, în anul 1975, Elisabeta a II-a, îi oferea titlul de Prinţ al Regatului Unit.

După ce și-a dedicat întreaga sa viață Marii Britanii, Prințul Philip a mai avut o ultimă dorință legată de înmormântarea sa. Acesta a cerut să nu aibă funeralii de stat, în schimb să beneficieze de o ceremonie militară la Castelul Windsor. Astfel, familia regală a urmat dorința regretatului soț al Reginei și organizează întreaga ceremonie conform ultimei sale cerințe. Trupul neînsuflețit al Prințului Philip va fi dus la Catedrala Saint George din Windsor, folosindu-se un vehicul marca Land Rover, pe care chiar fostul partener al Elisabetei a II-a l-a proiectat în mod special. Din pricina resticțiilor impuse de pandemia de Covid-19, publicul nu va putea participa la ceremonie, care în schimb va fi transmisă în direct de televiziuni. La ora 15:00, mâine, în Marea Britanie se va păstra un moment de reculegere în memoria Prințului Philip.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI