Prinţul Philip a murit. Ce se întâmplă după decesul soţului Reginei Elisabeta şi ce reprezintă operațiunea „Forth Bridge”

Ioana Bucur, Badea Violeta 09.04.2021, 14:39
Prinţul Philip a murit. Ce se întâmplă după decesul soţului Reginei Elisabeta şi ce reprezintă operațiunea „Forth Bridge”

Este Prințul Philip în stare gravă? Niciun minut de liniște la Palatul Buckinham, după internarea acestuia. Planul familiei regale a Marii Britanii este pregătit să fie pus în aplicare, în orice moment. Ce se va întâmpla după moartea soţului Reginei Elisabeta.

„Operațiunea Forth Bridge”. Ce se va întâmpla după moartea soţului Reginei Elisabeta

UPDATE 9 APRILIE 2021. Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a încetat din viaţă la 99 de ani. Anunțul a fost făcut de casa regală britanică.

„Cu durere profundă, Majestatea Sa Regina a anunțat moartea iubitului ei soț, Alteța Sa Regală, Prințul Philip, Duce de Edinburgh. Alteța Sa Regală a murit în pace în această dimineață la Castelul Windsor”, potrivit declarației Palatului Buckingham.

ŞTIREA INIŢIALĂ:

Doar câteva luni îl despart pe Prințul Philip de împlinirea vârstei de 100 de ani. Soțul Reginei Elisabeta se confruntă de ani buni cu diferite probleme de sănătate, din pricina cărora s-a și retras din viața publică, în aprilie 2017. De șase zile, din data de 17 februarie 2021, Prințul Philip a fost internat în spital, după ce s-ar fi „simțit rău”. Lipsa de informații clare oferite publicului au creat un val de speculații cu privirea la starea sa de sănătate. Inevitabil, oamenii au început să se întrebe ce se va întâmpla după moartea soţului Reginei Elisabeta. Nimic nu este lăsat la voia întâmplării.

„Operațiunea Forth Bridge” este pregătită să intre în vigoare imediat după moartea Prințului Philip, fiind un set complex și bine pus la punct al tuturor pașilor ce trebuie urmați, de la perioada de doliu național, la detaliile ceremoniei funerare. Anunțul oficial al morții va fi făcut de reprezentanți oficiali ai Palatului Buckingham, întâia oară pentru Associated Press și BBC. În trecut, poporul a fost informat și când un membru al familiei regale se afla pe patul de moarte. Situație ce se aseamănă cu anunțul legat de internarea soțului Reginei Elisabeta.

Ce se va întâmpla dacă Prințul Philip s-ar stinge din viață în timpul nopții

Anunțul inițial, ce va avea doar câteva rânduri, fără prea multe detalii, va fi transmis la câteva minute după constatarea decesului. Acest lucru nu va fi valabil, însă, dacă moartea va surveni în timpul nopții. În acest caz, mesajul va fi transmis în jurul orei opt dimineața. Va fi momentul în care se va institui o perioadă de doliu național. În acele zile, steagurile vor fi coborâte în bernă, toți prezentatorii de știri și cei care apar la TV vor purta haine negre. În timpul pregătirilor pentru înmormântare, regina nu va onora nicio îndatorire regală.

Regina Elisabeta a II-a și prințul Philip
Regina Elisabeta a II-a și prințul Philip

În acest weekend, Prințul Charles și-a vizitat tatăl în spitalul King Edward VII, din Londra. Cei doi au stat împreună o jumătate de oră, sâmbătă după-amiază. Vineri, reprezentanții Palatului Buckingham au dezvăluit că Prințul Philip fusese internat pentru câteva zile, ca măsură de „precauție”.

Prințul Philip și Regina Elisabeta, vaccinați anti-covid-19

Prințul Philip și Regina Elisabeta au primit prima doză a vaccinului anti-covid-19 în primele zile ale lunii ianuarie, la Castelul Windsor, în vestul Londrei, unde au rămas în timpul carantinei în vigoare în Marea Britanie.

De-a lungul anilor, soțul Reginei Elisabeta s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate. În decembrie 2011, a avut nevoie de ajutorul medicilor pentru deblocarea unei artere coronariene, la spitalul Papworth din Cambridgeshire. Un an mai târziu, a lipsit de la Jubileul de diamant al reginei, fiind internat din cauza unei infecții la vezică. În anii următori, a fost tratat pentru probleme abdominale şi de auz. Toate aceste probleme medicale au dus şi la retragerea sa din viaţa publică în 2017.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...