Gestul făcut de Nicolae al României în memoria Prințului Philip FOTO

Alexandrina Toader 11.04.2021, 15:09
Gestul făcut de Nicolae al României în memoria Prințului Philip FOTO

Principele Nicolae a plantat astăzi un stejar în memoria Prințului Philip al Marii Britanii. Principele a participat la o acțiune de împădurire în localitatea Bucovăț din județul Dolj alături de voluntarii asociației care îi poartă numele.

Gest emoţionant făcut de Nicolae al României după moartea Prinţului Philip

Principele Nicolae a mers astăzi în localitatea Bucovăț, Dolj, unde a plantat peste 2000 de copaci. Înainte de a ajunge la terenul unde urmau să fie plantaţi puieţii,  s-a oprit la primăria comunei Bucovăţ unde a plantat doi stejari: unul în memoria prinţului Philip, iar cel de-al doilea în memoria regelui Mihai, bunicul acestuia.

„Cred că bunicul meu și principele Philip s-ar fi bucurat de ce am făcut în memoria lor. Principele Philip a înființat o asociație dedicată tinerilor să îi scoată în natură și fiecare tânăr să fie provocat să fie scos din zona lui de confort și întotdeauna a încurajat interacțiunea profundă om-natură. Și ce facem astăzi aici este să dedicăm ziua memoriei principelui Philip.”, a declarat Principele Nicolae.

Gestul făcut de Nicolae al României în memoria Prințului Philip FOTO
Gestul făcut de Nicolae al României în memoria Prințului Philip FOTO

Zeci de tineri au participat la proiectul „Codrii de Mâine”

Proiectul intitulat „Codrii de Mâine” şi-a propus ca în această primăvară să fie împădurită o porțiune de 5000 mp în zona Bucovăț. Locația a fost aleasă special pentru că aici au loc frecvent alunecări, iar prin împădurire fenomenul poate fi stopat. Zeci de tineri au participat la acțiune.

„Mă bucur că vor veni zeci de elevi și tineri astăzi, mă bucură această interacțiune între comunitate, tineret și natură. Pentru viitorul nostru ar trebui să dedicăm și mai mult timp acestei cauze, să fim în mijlocul naturii și să avem grijă de natură” a mai spus Principele Nicolae.

Vizita de la Bucovăț face parte dintr-un proiect mai amplu derulat de asociația preocupată de problema defrișărilor. Astfel, organizația își propune să planteze 1.000.000 de puieți de arbori în cele mai afectate zone din Bacău, Brăila, Botoșani, Buzău, Constanța, Călărași, Covasna, Dolj, Galați, Iași, Ilfov, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Tulcea, Teleorman, Vrancea, Vaslui, chiar și Municipiul București.

Ionuț Dolănescu, dezvăluiri cutremurătoare despre ultimele clipe ale tatălui său
Urmăriți Impact.ro și pe