Regina Elisabeta şi Prinţul Philip, o iubire de opt decenii. Cum s-au cunoscut şi de ce s-au logodit în secret: „A fost puterea mea în aceşti ani”

Nicu Stan 09.04.2021, 15:12
Regina Elisabeta şi Prinţul Philip, o iubire de opt decenii. Cum s-au cunoscut şi de ce s-au logodit în secret: „A fost puterea mea în aceşti ani”

Regina Elisabeta şi Prinţul Philip, o iubire de opt decenii. Cum s-au cunoscut şi de ce s-au logodit în secret, citiți în articolul de mai jos.

Cum s-au cunoscut regina Elisabeta și prințul Philip. De ce au fost nevoiți să se logodească în secret

Regina Elisabeta şi Prinţul Philip au avut o iubire neîntreruptă de opt decenii. Cum s-au cunoscut şi de ce s-au logodit în secret, s-a aflat abia acum. Astfel, povestea de dragoste dintre Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip este parcă una ruptă din basme și nu multă lume o cunoaște.

Regina s-a născut în 1926 și a venit pe lume fiind o mică prințesă pe care toată familia o alinta ”Lilibet”. Micuța a primit numele de Elisabeth Alexandra Mary. A fost fiica cea mare a celui de-al doilea fiu al regelui Angliei astfeș că șansele ca ea să ajungă regină erau foarte mici.

Regina Elisabeta s-a indragostit de printul Philip cand avea 13 ani
Regina Elisabeta s-a indragostit de printul Philip cand avea 13 ani

Regina Elisabeta și prințul Philip, veri prin alianță

De partea cealaltă, Philip s-a născut ca prinț al Danemarcei și al Greciei în anu 1921, fiind nepot al regelui Greciei. Pe când acesta avea doar doi ani, unchiul său a fost înlăturat de pe tronul Greciei și familia lui a ajuns să fie exilată în Franța. Chiar dacă Elisabeta și Philip au fost veri prin alianță, viața lor nu ar fi putut fi mai diferită atunci când s-au întâlnit pentru întâia oară. Asta s-a întâmplat la nunta prințesei Marina a Greciei și a Danemarcei cu prințul George, care era și duce de Kent.

Elisabeta, micuța prințesă în vârstă de 8 ani, era membră a familiei regale britanice și locuia cu părinții și sora sa într-un palat. De asemenea, cea care avea să devină regină a fost educată acasă.

Cand s-au întâlnit prima dată regina Elisabeta și prințul Philip

La momentul primei lor întâlniri Philip avea 13 ani și deși prin vene îi curgea sânge regal din partea părinților, se afla într-o situație destul de delicată. Tatăl său abandonase familia pentru a trăi cu amanta în Monte Carlo, în timp ce mama lui era internată într-o instituție sanitară de boli mintale, după ce a fost diagnosticată ca fiind schizofrenică.

Financiar, Philip era la mila familiei sale mai bogate care îl înscriseseră la un internat, alegând astfel o variantă mai ieftină. Apoi, trei ani mai târziu, în mai 1937, Elisabeta și Philip au participat la încoronarea tatălui prințesei, Regele George al VI-lea. Acesta, în mod neașteptat a devenit rege după moartea tatălui său, Regele George al V-lea, iar un an mai târziu, după abdicarea fratelui său mai mare, Regele Edward al VII-lea  a renunțat la tronul Angliei de dragului frumoasei americance Wallis Simpson.

Regina s-a îndrăgostit de prințul Philip când avea 13 ani

În acel moment viețile celor doi prinți s-au schimbat. Elisabeta ajunsese în postura de urmasă a tronului Marii Britanii, iar Philip era în cea mai grea perioadă a vieții. Philip ajunsese prințul nimănui la o vârstă foarte mică.

Cei doi s-au revăzut când regina avea 13 ani, iar Philip 18, moment în care printesa de atunci s-a îndrăgostit de frumosul cadet în Marina Regală.

Regina a trebuit să-și convingă familia ca să o lase să se căsătorească cu Philip

Regina a păstrat legătura cu Philip cât acesta a fost pe front, iar cei doi au decis să se logodească în secret, din cauza financiară a prințului Philip. Între timp, Elisabeta și-a convins familia să-l accepte pe iubitul ei și să-i lase să se căsătorească, lucru care s-a și întâmplat, iar dragostea dintre ai a fost înreruptă de decesul lui Philip.

Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a încetat din viaţă la 99 de ani, vineri, 9 aprilie.

Urmăriți Impact.ro și pe