Ultima oră de la LPF! Când ar putea reveni suporterii pe stadioanele din Liga I

Marian Cărăvan 24.06.2020, 16:44

Gestul făcut de jucătorii Universității Craiova, care s-au bucurat alături de fani după victoria cu FC Botoșani, a intrat în atenția Ligii Profesioniste de Fotbal. Asta în condițiile în care se vorbește de distanțare socială, în România meciurile disputându-se fără spectatori. Se va analiza posibilitatea revenirii spectatorilor pe stadioane, susține secretarul general al LPF, Justin Ștefan.

Când ar putea reveni suporterii pe stadioanele Ligii 1

Evenimentul petrecut la Craiova, după meciul câștigat de Universitatea în fața celor de la FC Botoșani, a readus în discuție posibilitatea revenirii fanilor pe stadioane. Jucătorii Universităţii Craiova au fost întâmpinaţi de fani la baza de pregătire a echipei, iar revederea a fost una specială, însă U Craiova ar putea avea de suferit după acţiunea galeriei.

„Ştiu că la momentul ăsta s-a formulat o adresă către clubul din Craiova şi aşteptăm reacţia lor. Categoric că trebuie analizat exact unde s-a petrecut acel eveniment. Pentru că protocolul reglementează doar organizarea competiţiilor ori la prima vedere pare că acel eveniment s-a petrecut în afara cadrului organizatoric al unei competiţii sportive. Am fost primii care am susţinut prezenţa spectatorilor pe stadioanele de fotbal, e clar că trebuie să reanalizăm serios acest lucru după data de 1 iulie, aşa cum ne-am propus cu autorităţile guvernamentale şi cine ştie, de ce nu, să vedem în curând oamenii la stadion”, a anunţat secretarul general al LPF, Justin Ştefan, la Telekom Sport.

Prezența spectatorilor în tribune nu este posibilă deocamdată în Liga 1

Premierul Ludovic Orban este ferm: În România, deocamdată fără spectatori

„Am dorit să avem o discuţie care să marcheze debutul competiţiei (n.r. – Ligii 1) şi să vedem în ce măsură putem să avem o colaborare şi să asigurăm condiţii de desfăşurare a meciurilor care să reducă la maximum riscurile de infectare.

Îmi pare rău că am închis pe 12 martie (n.r. – competiţiile sportive), dar nu am avut ce face. Ca reluare a campionatului am fost însă un pic mai rapizi ca alţii. Iar eu vă spun din capul locului că nu poate fi vorba de prezenţa spectatorilor la meciuri după 15 iunie.

E foarte greu de controlat… pentru că dacă dai drumul la spectacole (n.r. – meciuri) îţi vin galeriile şi e super complicat de a asigura reguli de distanţare sau alte lucruri. Dar vom vedea, dacă lucrurile evoluează bine, într-o perspectivă rezonabilă se poate vorbi şi despre lucrul acesta (n.r. – prezenţa spectatorilor la meciuri)”, spunea Ludovic Orban, la începutul acestei luni.

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe