Ce studii are premierul Ludovic Orban. Puțini știu că aceasta este, de fapt, meseria lui de bază

Rădulescu Valentin 24.06.2020, 15:09

Deși este premierul României, nu mulți știu ce studii are Ludovic Orban la bază. În tinerețe actualul premier nu a studiat deloc partea de politică. Înainte de a fi politician, Orban a profesat ca inginer.

Studiile premierului Ludovic Orban. Ce meseria are, de fapt, la bază?

Actualul premier al României nu a pornit pe o carieră în politică, Ludovic Orban a profesat încă de la o vârstă tânără ca inginer, după ce a absolvit Facultatea de Tehnologia Construcțiilor de Mașini din Brașov. Ludovic Orban se află la vârsta de 57 de ani și s-a născut într-o familie multietnică, tatăl fiind maghiar și mama româncă. Actualul premier a absolvit Liceul „Andrei Șaguna” din Brașov, iar după a urmat cursurile Facultății de Tehnologia Construcțiilor de Mașini, acolo unde a abținut și diploma de inginer în anul 1988.

În același an în care a absolvit și Facultatea de Tehnologia Construcțiilor, actualul politician a lucrat ca inginer la Izolatul Târgu Secuiesc, unde a fost angajat până în anul 1990. Între anii 1990 și 1991, Ludovic Orban a lucrat ca inginer tehnolog la Tractorul Brașov. Începând cu anul 1993, Orban a absolvit și studiile postuniversitare la Facultatea de științe Politice SNSPA, obținând o diplomă în cariera lui politică.

Ce studii are premierul Ludovic Orban. Puțini știu că aceasta este, de fapt, meseria lui de bază
Ce studii are premierul Ludovic Orban. Puțini știu că aceasta este, de fapt, meseria lui de bază

Ludovic Orban a fost redactor

După ce a dobândit o experiență în domeniul de inginerie, Ludovic Orban a decis să se angajeze ca redactor la cotidianul Viitorul Românesc, acolo unde a lucrat până în anul 1992. Tot în același an, pe când avea vârsta de 29 de ani, Ludovic Orban a făcut pasul cel mare și a profesat în politică. Acesta a intrat în PNL-Aripa Tânără, partidul care a căpătat ulterior numele de Partidul Liberal ( PL ’93) . Între anii 1993 și 1997, Ludovic Orban a lucrat ca membru în Comitetul Director  PL ’93, ocupând funcțiile de consilier local în Consiliul Sectorului 3 și Consiliul Sectorului 1.

Odată cu începutul anului 2002, Orban a fost președintele PNL București și președintele Comisiei de Administrație Publică PNL. În 2007, Orban a ocupat funcția de Ministru al Transporturilor în Guvernul Tăriceanu, funcție în care a stat până în anul 2008. Tot în acest an, Orban a fost ales deputat de București, funcție în care a stat 4 ani. Anul 2019 a fost unul de succes pentru Ludovic Orban, atunci când a fost desemnat premier al României, după căderea Guvernului Dăncilă.

Urmăriți Impact.ro și pe