Ultima lovitură pentru Donald Trump. Unde a fost interzis fostul președinte american

Ioana Bucur, Badea Violeta 27.01.2021, 19:30
Ultima lovitură pentru Donald Trump. Unde a fost interzis fostul președinte american

Ultima lovitură primită de Donald Trump a venit de unde se aștepta mai puțin. Unde a fost interzis fostul președinte american. Fiecare pas făcut de milionar va fi „monitorizat îndeaproape”.

Unde a fost interzis Donald Trump

Fostul președinte al Statelor Unite ale Americii a primit o ultimă lovitură, după incidentele șocante de la Capitoliu. Contul de YouTube al lui Donald Trump a fost suspendat definitiv.

„În contextul îngrijorărilor cu privire la potențialul de violență, canalul lui Donald J. Trump va rămâne suspendat. Echipele noastre rămân vigilente și monitorizează îndeaproape orice evoluție nouă”, a declarat un purtător de cuvânt al YouTube, potrivit The Guardian.

Platforma online, ce face parte din portofoliul Google, a fost criticată public din pricina întârzierii cu care a luat măsuri împotriva lui Donald Trump, în comparație cu acțiunile drastice luate de Twitter și Facebook. Pe 12 ianuarie, Youtube a anunțat că va suspenda contul fostului președinte pe termen nelimitat. Decizia a fost reanalizată, fiind menținută. Contul lui Donald Trump nu a fost scos de pe platformă, însă milionarul nu va mai putea încărca videoclipuri noi. Comentariile au fost dezactivate pentru toate clipurile postate până acum. Decizii asemănătoare au luat și Twitter, Facebook și Instagram.

Ultima lovitură pentru Donald Trump. Ce a pățit omul său de încredere

Nici Rudy Giuliani, avocatul lui Donald Trump, nu a scăpat nesancționat. Reprezentanții YouTube au confirmat că și contul acestuia a fost suspendat temporar. Giuliani este acuzat de încălcarea în mod repetat a regulilor impuse de platforma online cu privire la dezinformare în timpul alegerilor din Statele Unite ale Americii. Canalul de YouTube al avocatului lui Donald Trump are peste 600 de mii de abonați. Rudy Giuliani nu mai are acces la nicio funcție a contului și nu va mai fi plătit în funcție de publicitatea difuzată înainte de rularea videoclipurilor.

Melania și Donald Trump, plecarea de la Casa Albă
Melania și Donald Trump, plecarea de la Casa Albă

Giuliani, care a fost și primar al orașului New York, a promovat și chiar alimentat numeroase terorii ale conspiraționiștilor – apărute în rândul susținătorilor lui Donald Trump – legate de faptul că alegerile prezindențiale din SUA au fost „furate” de tabăra democratului Joe Biden. Giuliani susține, într-unul dintre clipurile postate pe YouTube, că unele mașini de vot ce erau proprietate a Dominion Voting System au jucat un rol important în fraudarea alegerilor în defavoarea milionarului Donald Trump.

Acuzațiile i-au adus avocatului un proces pentru defăimare. Dominion Voting System a cerut, în instanță, despăgubiri în valoare de 1,3 miliarde de dolari, acuzându-l că i-a stricat reputația și a pus în pericol siguranța și viața angajaților. În vârstă de 76 de ani, avocatul Rudy Giuliani riscă să fie exclus din Baroul New York.

Procesul fostului președinte SUA va începe în februarie

Procesul privind inculparea lui Trump pentru evenimentele de la Capitoliu va începe pe 9 februarie, potrivit CNN.

„Liderul McConnell este bucuros că liderul Schumer a fost de acord cu cererea republicanilor pentru timp suplimentar în faza pre-proces”, a spus Doug Andres, purtător de cuvânt al liderului republican Mitch McConnell. „Mai ales având în vedere procesul minimal şi rapid din Cameră, republicanii s-au asigurat că următorii paşi ai Senatului vor respecta drepturile fostului preşedintel Donald Trump, un proces echitabil, instituţia Senatului şi biroul prezidenţial. Obiectivul a fost atins. Acesta este un câştig pentru un proces echitabil şi corectitudine”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...