Pensia pe care o va primi Donald Trump în calitate de fost preşedinte SUA. Suma este una uriaşă

Ana Chivu 21.01.2021, 19:07

Ce pensie va avea Donald Trump datorită statutului de fost președinte al Statelor Unite ale Americii? De ce sumă lunară va beneficia fostul șef al statelor?

Ce pensie va avea Donald Trump? Statut: fost președinte al Americii

Donald Trump a părăsit oficial Casa Albă, iar în locul său a venit contracandidatul acestuia – Joe Biden. Fostul șef al Statelor Unite ale Americii are dreptul la o pensie anuală de 221.400 de dolari și alte beneficii cu valoarea totală de cel puțin tot pe atât, conform CNN.

Pe lângă pensie, Trump va mai avea o serie de beneficii precum – decontarea călătoriilor, spații de birouri și bani pentru plata angajaților personali, sumă ce ar putea să depășească 1 milion de dolari.

Începând din anul 2000, cei patru președinți ai Americii încă în viață au primit beneficii în valoare de 56 de milioane de dolari, conform Uniunii Naționale a Plătitorilor de Taxe din America. Printre cele mai costisitoare se află închirierea de birouri, unde nu există o sumă limită, a explicat directorul fundației.

Foștii președinți au primit peste 500.000 $ pentru plata chiriilor

Foștii președinți: Bill Clinton, George W. Bush, Barack Obama au primit peste 500.000 de dolari fiecare pentru plata chiriilor în decursul anului trecut, în timp ce Jimmy Carter a beneficiat de 118.000 de dolari. Față de alți șefi ai statelor, Donald Trump nu va beneficia de asigurare de sănătate, în aceeași situație fiind și Jimmy Carter.

Condamnarea lui Trump ar putea să-i îngreuneze situația. Acesta nu va fi înlăturat din funcție, dar ar putea să rămână fără pensia de fost președinte și restul beneficiilor. Mulți experți ai legislației americane susțin însă că aceste lucruri n-ar putea fi posibile chiar și în cazul în care Senatul îl va condamna.

Transferul codurilor nucleare între Trump și Biden s-a făcut fără ca aceștia să se întâlnească

Simplu spus, cardul lui Biden nu era valabil la ora 11:59, în vreme ce cardul lui Trump nu mai era valid la 12:01”, a declarat, pentru CNN, Vipin Narang, expert în domeniul nuclear.

„De fapt, există cel puțin trei sau patru astfel de valize nucleare”, a declarat Stephen Schwartz, analist de politică externă și expert în probleme de securitate nucleară. „Una îl urmează pe președinte, alta pe vicepreședinte și încă una este păstrată pentru așa-numitul «supraviețuitor desemnat» (designated survivor)”.

În dimineața zilei de 20 ianuarie, un militar a avut unica misiune de a duce valiza nucleară de la Donald Trump la Joe Biden, cel care a devenit oficial al 46-lea președinte al Americii. Astfel, valiza s-a aflat până la orele 11:59:59 în Florida, iar a doua valiză s-a aflat lângă Biden, la Washington.