Turiștii nu mai pot intra în Germania fără pașaport covid. De când e valabilă măsura

Ana Anitoiu, Diana Timișoreanu 29.07.2021, 21:03
Turiștii nu mai pot intra în Germania fără pașaport covid. De când e valabilă măsura

Turiștii nu vor mai putea intra în Germania fără pașaport covid, dovada recuperării după boală sau un test negativ. Guvernul acestei țări a anunțat de când va începe să fie valabilă această măsură de siguranță împotriva răspândirii coronavirusului.

De când nu vor mai putea intra turiștii în Germania fără pașaport covid

Până acum, autoritățile din Germania cereau un test negativ sau dovada vaccinării anti-Covid-19 doar de la călătorii care veneau din zone de risc, cu incidență crescută sau unele în care variantele mai contagioase de coronavirus sunt foarte active, precum Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Spania sau Țările de Jos.

Acum, însă, regulile se schimbă, după ce Germania a înregistrat joi 3,142 de noi cazuri de Covid-19, potrivit Institutului Robert Koch. Astfel, începând din acest weekend, nu se va mai putea intra în această țară fără pașaport Covid, dovada recuperării după boală sau un test negativ.

Turistii nu mai pot intra in Germania fara pasaport covid. De cand e valabila masura
Oameni la plimbare in fata Catedralei din Berlin, Germania

Una dintre destinațiile de vacanță preferate de români, pe lista roșie

Tot din acest weekend, mai exact de duminică, o țară care se numără printre destinațiile de vacanță preferate de români va intra pe lista roșie. Grecia a ajuns la o rată de incidență de 3,46 la mie, astfel că nu mai poate fi încadrată pe lista galbenă.

Prin urmare, la întoarcerea în România din Grecia se va impune carantina, începând de duminică, cu câteva excepții. De această obligativitate vor scăpa: persoanele vaccinate anti-COVID cu schemă completă de cel puțin 10 zile; persoanele care au fost infectate cu coronavirus în ultimele 180 de zile și nu mai devreme de ultimele 14 zile; copiii până la vârsta de 3 ani și cei de 3-16 ani, dar cu prezentarea unui test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore. Vezi AICI ce alte țări se află pe lista roșie!

Câți români s-au vaccinat anti-Covid-19

Din 27 decembrie 2020 și până la ultima raportare a datelor referitoare la evoluția campaniei de imunizare anti-Covid-19 în România, s-au vaccinat împotriva coronavirusului cu prima sau unica doză 4.982.626 de persoane, iar cei care au completat schema de imunizare sunt în total 4.833.736.

În total, s-au înregistrat 16.803 de reacții adverse la cele patru tipuri de vaccinuri administrate în România – Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca și Johnson&Johnson. Adică 1,79 la mia de doze administrate. Din total, 1.800 au fost de tip local și 15.003 de tip general.

Până în prezent, în România au fost confirmate în total 1.082.880 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, iar 1.047.528 de pacienți au fost declarați vindecați. Impact.ro actualizează zilnic datele referitoare la evoluția pandemiei de coronavirus în România, AICI!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...