Trei copii din Bistrița, răniți după ce trenuleţul electric în care se aflau s-a răsturnat. Incidentul nefericit s-a petrecut în parcul municipal

Elena Avramescu 09.08.2022, 07:20
Trei copii din Bistrița, răniți după ce trenuleţul electric în care se aflau s-a răsturnat. Incidentul nefericit s-a petrecut în parcul municipal

Clipe de groază luni după-amiaza pentru trei copii, care au fost răniți după ce trenuleţul electric de agrement achiziţionat de Primăria Bistriţa, care circula pe o alee din parcul municipal, s-a răsturnat. Informația a fost furnizată de Serviciul de Ambulanţă Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Copii răniți de un trenuleț electric în Bistrița

Mai precis, este vorba despre trei fetiţe rănite care s-au ales cu multiple contuzii şi au fost transportate de urgență la UPU Pediatrie pentru investigaţii amănunţite.

În prezent, poliţiştii fac cercetări pentru a stabili împrejurările în care s-a produs incidentul.

Trenuleţul electric a fost pus în funcţiune la sfârşitul lunii iunie şi a costat municipalitatea mai mult de 200.000 de lei. În plus, acesta nu ar fi trebuit să circule cu viteză mai mare de 5 km/h.

După acest incident nefericit, trenuțetul electric va fi retras până când administraţia locală se va asigura că evenimentul nu se mai poate repeta, a fost anunțul dat de primarul Ioan Turc, printr-un mesaj postat pe pagina sa de socializare. Acesta şi-a exprimat regretul pentru incident şi a făcut referire şi la starea de sănătate a celor trei copii, menţionând că una dintre fetiţe s-a ales cu o fractură de cot, dar că nu a fost necesară spitalizarea în niciunul dintre cazuri.

Trei copii din Bistrita, raniti
Trenulet electric in Bistrita

Trenulețul respectiv face parte din seria de îmbunătățiri aduse Parcului „Regele Mihai“, iar primarul Ioan Turc a spus că în acest fel tinerii au mai multe locuri de joacă, nu doar trenulețul electric promis.

„În Parcul “Regele Mihai I”, vom interveni cu o serie de modificări menite a face mai atractiv și mai funcțional întregul perimetru. Astfel, în zona Casa Ema vor fi instalate aparate de fitness, iar spațiul de joacă dinspre Sala Polivalentă va fi extins, urmând a fi montate aici noi piese, dar și o trambulină bungee cu 4 posturi.

Mobilierul urban existent va fi constant revopsit și întreținut, dar vom introduce și bănci smart și coșuri de gunoi cu compactare. Vor exista și dispensere cu pungi pentru cei care aleg să se plimbe cu animale de companie, păstrarea curățeniei zonelor verzi fiind atent monitorizată. Totodată, se va proceda la înlocuirea toaletelor existente cu toalete ecologice, care deja au fost achiziționate de municipalitate.

Spre bucuria celor mici, prin parc va circula și un trenuleț electric. De asemenea, am dispus și recondiționarea foișorului, iar în apropierea bustului regelui Mihai va fi amenajată o zonă de lectură, pentru a avea cu adevărat o oază de relaxare într-un cadru verde și liniștit”, a spus în urmă cu ceva timp primarul Ioan Turc, potrivit observatorbn.ro.

Dosar penal în cazul răsturnării trenulețului electric

Poliţiştii au decis să deschidă un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă după ce fetițele, cu vârste între 10 şi 11 ani, au fost rănite luni după-amiază, în urma răsturnării trenuleţului electric de agrement în care se aflau.

„În această după-masă, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Bistriţa au intervenit în Parcul Municipal Regele Mihai I, unde a fost semnalată producerea unui eveniment. Din primele date, una dintre remorcile unui vehicul de agrement special destinat transportului de copii, condus de un tânăr de 27 de ani, din Zagra, s-a răsturnat.

În urma incidentului, trei pasageri minori, de 11 şi respectiv 10 ani, au fost răniţi, fiind ulterior transportaţi la spital. Poliţiştii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal întocmit cu privire la infracţiunea de vătămare corporală din culpă, urmând sa stabilească cauzele şi împrejurările producerii evenimentului”, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...