Transformarea prin care Mariana Nicolesco trecea în urmă cu mai mulți ani. Celebra soprană ajunsese de nerecunoscut. Foto

Ana Anitoiu 14.10.2022, 21:26

Mariana Nicolesco a trecut printr-o transformare în urmă cu mai mulți ani. Celebra soprană ajunsese de nerecunoscut și stârnea îngrijorări în rândul publicului ei din întreaga lume.

Prin ce transformare a trecut Mariana Nicolesco

Una dintre cele mai apreciate soprane din România a trecut printr-o transformare în urmă cu aproximativ șapte ani, când a fost fotografiată în urma unui concert pe care l-a susținut în China.

Atunci, Mariana Nicolesco era de nerecunoscut, după ce slăbise mai bine de 30 de kilograme. Apropiați ai sopranei au susținut la acea vreme că motivul pierderii în greutate era legat de o afecțiune despre care soprana s-a ferit să vorbească.

Soprana în vârstă de 73 de ani era internată într-un spital din București când a încetat din viață. Deocamdată, nu se cunoaște cauza decesului artistei.

Mariana Nicolesco
Mariana Nicolesco si sotul ei, Radu Varia

Ministrul Culturii, despre Mariana Nicolesco

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a transmis, vineri seară, după decesul sopranei Mariana Nicolesco, faptul că s-a stins „o viaţă de om, o voce inconfundabilă, un artist complet”.

„Regina del Belcanto, marea soprană a României, Mariana Nicolesco, a decedat astăzi, la vârsta de 73 de ani. Sunt profund îndurerat de această veste cumplită şi sunt alături de familie şi de toţi cei dragi.

Îi mulţumim Marianei Nicolesco pentru întreaga moştenire artistică, pentru tot ce a făcut pentru România în lume! Dumnezeu să o odihnească!”, a transmis ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu.

Reprezentanții Operei Naționale Române din Cluj-Napoca au transmis, la rândul lor, că Mariana Nicolesco, descrisă drept „Regina del Belcanto”, „Primadonna Assoluta” și „Diva Divină”, a lăsat în urmă un univers pe care l-a îmbogățit nemărginit cu prezența sa în lume.

„A fost Membră de Onoare a Academiei Române, Doctor Honoris Causa și Profesor onorific al mai multor Universități, precum Academia Națională de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, Academia Internaţională Mihai Eminescu din Craiova, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea Transilvania din Braşov și Academia de Arte din Chişinău.

De asemenea, numită Comandor al Republicii Italiene, Ofiţer al Ordinului Artelor şi Literelor în Franţa, a fost decorată cu Ordinulso Naţional Steaua României în Grad de Mare Cruce pentru merite excepţionale, în semn de înaltă apreciere pentru întreaga sa carieră”, au transmis reprezentanții Operei.

Aceștia au amintit că soprana Mariana Nicolesco a apărut în cele mai multe premiere absolute, în istoria Teatrului alla Scala din Milano, conform unui studiu. Artista a fost invitata Papei Ioan Paul al II-lea și a interpretat colinde românești la Primul Concert de Crăciun în Vatican, ce a fost urmărit de peste un miliard de oameni.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...