Top cinci orașe pe care trebuie să le vizitezi în 2021. Aici poți avea city-break-uri de vis

Andreea Bisinicu / 12.01.2021, 14:21

Top cinci orașe pe care trebuie să le vizitezi în 2021. Aici poți avea city-break-uri de vis. După un an greu cum a fost 2020, în care pandemia de coronavirus ne-a împiedicat să ne planificăm vacanțele sau concediile din timp, iată că pentru 2021 există speranțe. În continuare veți găsi un top cinci al celor mai frumoase orașe pe care orice român trebuie să le viziteze măcar o dată în viață. Ești pregătit pentru un city-break?

Top cinci orașe pe care trebuie să le vizitezi în 2021

Cinci orașe bune de city-break. Lahti, Finlanda

Dacă nu îți place căldura excesivă, cu siguranță vei iubi acest orășel din Finlanda. Lahti este un oraș industrial, al șaptelea cel mai populat din Finlanda. Numele său se traduce prin „orașul din golf”, deoarece este situat chiar pe malul lacului Vesijarvi. Lahti se mândrește cu localnici amabili, multe spații verzi și clădiri impresionante.

Istoria orașului începe în secolul al XIX-lea, când are loc construirea unei cale ferate de tren între Finlanda și Rusia, lungă de 350 de kilometri. În 1877, orașul a ars din temelii, dar localnicii au trudit și l-au reconstruit de la zero, iar din 1905 s-au construit clădiri stabile pe care le vedem și astăzi, când ne plimbăm pe străzile din centrul urbei.

Principalele atracții turistice sunt Sibelius Hall, grădina zoologica Yli Marola Farm Animal Yard, Wood Architecture Park, biserica medievală Greystone din Hollola și Muzeul Național din Lahti.

Siberius Hall este una dintre cele mai grandioase sali de spectacole din Finlanda
Siberius Hall este una dintre cele mai grandioase sali de spectacole din Finlanda

Cinci orașe pe care nu le poți rata. Jerez de la Frontera, Spania

Spania are, cu siguranță, una dintre cele mai bogate culturi din istoria Europei. Deși mai puțin cunoscut decât frații mai mari Madrid, Valencia sau Barcelona, minunatul Jerez de la Frontera este, cu siguranță, un oraș pe care trebuie să-l vizitezi măcar o dată în viață, situat în inima Andaluziei.

Printre cele mai cunoscute atracții turistice găsim Școala Regală Andaluză de Călărie, acolo unde spectacolul oferit de dansul celor mai dârzi armăsari vă va tăia răsuflarea. De aseemenea, pentru cei pasionați de cultură, puteți cumpăra un bilet pentru Muzeul Flamenco sau Muzeul Arheologic, în timp ce cei mici se pot bucura de compania celor mai exotice animale de la Grădina Zoologică din Jerez.

Palatul Alcazar este cea mai importantă fortăreață a orașului. Acesta a fost construit în secolul al X-lea, iar ulterior a devenit un lăcaș sacru creștin. Cei care vor pătrunde în incinta Palatului Alcazar vor vedea băile arabe, o moschee și grădini pline cu flori. De aici puteți observa o priveliște panoramică a orașului Jerez de la Frontera.

Palatul Alcazar din orasul Jerez de la Frontera este una dintre cele mai frumoase cladiri din Andaluzia
Palatul Alcazar din orasul Jerez de la Frontera este una dintre cele mai frumoase cladiri din Andaluzia

Top cinci orașe pe care trebuie să le vizitezi în 2021. Cork, Irlanda

Irlanda, țara băuturii bune, a muzicii de petrecere și a femeilor vesele. Orașul Cork este una dintre principalele atracții turistice din țara irlandezilor. Cu o listă impresionantă de castele, palate, turnuri și clădiri medievale de vizitat, Cork este printre cele mai populare orașe din Regatul Unit. Probabil cel mai cunoscut palat este Castelul Blarney.

Această cetate medievală, care acum este o ruină, datează din secolul al XII-lea. În partea de sus a castelului se află „blarney rock” care se traduce prin piatra elocvenței. Se spune că atunci când săruți acea piatră, despre care se spune că ar fi magică, primești darul de a fi elocvent, de a fi convingător și de a exprima frumos tot ceea ce gândești

Dacă plănuiești un city-break de patru zile în orașul Cork, iată ce mai poți vizita: Castelul Blackrock, Biserica Sfânta Ana, Catedrala Saint Fin Barre, Turnul Mânăstirii Roșii și Galeria de artă Lewis Glucksman.

Orasul Cork din Irlanda este unul dintre cele mai vizitate din Europa
Orasul Cork din Irlanda este unul dintre cele mai vizitate din Europa

Cinci orașe din Europa bune de vizitat. Wroclaw, Polonia

Wroclaw este una dintre destinațiile favorite ale europenilor, în special. Capitală Culturală Europeană în 2016, acest oraș este un amestec de gusturi, plăceri și stiluri arhitecturale, care te vor face să te îndrăgostești îndată de străzile și clădirile sale. De la stilul gotic pana la cel renascentist, de la baroc pana la modernismul de după razboi, e un deliciu să te plimbi pe străzile orașului Wroclaw.

Printre cele mai cunoscute atracții turistice amintim Primăria Gotică, Muzeul Național, Parcul Szczytnicki, Biserica Sf. Elisabeta și Sala Centenarului, singura construcție din Wroclaw care este inclusă în Patrimoniul Mondial al UNESCO.

De asemenea, atunci când mergi în vizită prin Wroclaw nu uita să vizitezi sinagoga „Barza Albă” și cimitirul evreiesc și celebrul Palat Wroclaw, cumpărat în 1750 de Frederick cel Mare, unde se află un terifiant muzeu al orașului, in care se regăsesc încă urmele celui de-Al Doilea Război Mondial.

Orasul Wroclaw a fost declarat Capitala Culturala Europeana in anul 2016
Orasul Wroclaw a fost declarat Capitala Culturala Europeana in anul 2016

Top cinci orașe pe care nu le poți rata. Timișoara, România

Nu avea cum să lipsească România din acest top. Orașul Timișoara este considerat una dintre cele mai frumoase urbe de la noi din țară. I se mai spune și „Mica Vienă”, „Orașul Florilor” și „Inima Banatului”. Timișoara este un oraș superb, ale cărui clădiri sunt îmbrăcate într-un stil baroc vienez, cu detalii luxuriante, care îmbină frumos arhitectura cu istoria și dragostea față de tot ce este frumos.

Dacă te afli prin Timișoara, trebuie neapărat să vizitezi centrul orașului, Palatul Huniade, să te plimbi prin Piața Unirii, să vezi Catedrala Metropolitană, care se află în Parcul Central, precum și Vechea Cetate. De asemenea, nu uita să vizitezi Bastionul Maria Theresia, un monument în stil baroc de o mare însemnătate istorică, fiind cea mai mare bucată de zid păstrată din vechea cetate a Timișoarei. Alte fragmente ale fostei cetăți se pot observa în Parcul Botanic și pe Calea Al. Ioan Cuza.

Cei pasionați de natură pot face o promenadă prin Parcul Rozelor, iar dacă vi se face sete, îndrăzniți să treceți pragul faimoasei Fabrici de Bere, situată lângă Biserica Romano-Catolică Millenium, o instituție religioasă care comemorează un mileniu de la așezarea poporului maghiar pe teritoriul Timișoarei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI