În acest oraș din România se trăiește cel mai bine. Salariile mari sunt cele care atrag toți românii

Ana Anitoiu / 07.11.2020, 17:05
În acest oraș din România se trăiește cel mai bine. Salariile mari sunt cele care atrag toți românii

Într-un oraș din România s-ar trăi cel mai bine, luând în calcul atât prețurile pentru un trai bun, cât și salariile, ce aici sunt mari și atrag mulți români.

Care este orașul din România în care se trăiește cel mai bine

Costul vieții în România continuă să crească, deși nu foarte repede. Totuși, în comparație cu cele din 2013, prețurile sunt mai mari. Principalele motive pentru care prețurile au crescut, în anul 2019, au fost creșterea bruscă și considerabilă a salariului minim și creșterea inflației.

În ceea ce privește cheltuielile lunare majore, acestea sunt reprezentate de chirie sau ipotecă și mâncare. Apoi vin cheltuieli legate de sănătate, casă, divertisment și altele.

Însă, orașul din România în care se trăiește cel mai bine, potrivit playtech.ro, este București, deși acesta este, totodată, cel mai scump.

O trecere în revistă a costului vieții în București ar arăta, conform numbeo.com, astfel: 2.264,60 lei, pentru o singură persoană, fără chirie; și 8.009,80 lei, fără chirie, pentru o familie cu patru persoane.

Chiria în Capitală este, în medie, cu 85,69% mai mică decât în New York, iar Indicele costului vieții în București este cu 57,75% mai mic decât în orașul american. Bucureștiul are un indice al costului vieții de 42,25 și ocupă locul 365 din 558 de orașe din lume.

In acest oras din Romania se traieste cel mai bine
Imagine din Cluj-Napoca

Costul vieții în București versus cel din Cluj

Pe de altă parte, în cazul Clujului, unul dintre orașele cu cea mai mare dezvoltare economico-socială, costurile lunare arată astfel: 2.141,83 lei, fără chirie, pentru o singură persoană, și 7.530,80 lei, fără chirie, pentru o familie de patru persoane.

Indicele costului vieții în Cluj-Napoca este cu 4,71% mai mic decât în Capitală, iar chiria în acest oraș este, în medie, cu 1,49% mai mare decât în București.

Orașul Cluj-Napoca are un indice al costului vieții de 40,26 și în privința costului vieții, ocupă locul 385 din 558 de orașe din lume.

În anul 2019, Cluj-Napoca era considerat orașul cu cea mai rapidă creștere din țară. Prețurile din acest oraș erau la egalitate sau chiar mai mari decât cele din Capitală. Acest oraș a crescut din punct de vedere economic datorită locurilor de muncă bine plătite.

Inflația a reprezentat o problemă în România, din anul 2018, când a avut în medie 4,6% pe an. Valoarea a fost cea mai mare din Uniunea Europeană. Însă, în 2019, rata medie anuală a inflaţiei în 2019 a fost de 3,8%, conform unui raport al Institutului Naţional de Statistică.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI