Cât costă avionul între orașele din România. Comparație cu prețurile CFR

Emanuela Pană 09.01.2021, 19:02

Cererea de bilete de avion pentru rute interne a crescut considerabil în ultimii ani, existând mai multe orașe din România spre care este mai avantajos să călătorești cu avionul decât cu trenul. Cele mai solicitate destinații interne, cu plecare din București, sunt Timișoara, Cluj-Napoca și Iași. Ce prețuri percep companiile aeriene comparativ cu CFR Călători, în continuare.

Cât costă avionul între orașele din România

Spuneam că, în ultimii ani, tot mai multe persoane au ales să se deplaseze cu avionul între orașele din România, fapt datorat, în principal, creșterii numărului de zboruri pe rutele interne, a apariției zborurilor low cost între câteva orașe mari din țară, dar și a numărului tot mai mare de români care participau la evenimente (mai puțin în 2020, an marcat de pandemia de coronavirus).

În prezent, există orașe din România spre care este mult mai convenabil să călătorești cu avionul. Factorul financiar nu reprezintă singurul avantaj. Vorbim despre un alt nivel de confort, despre economia de timp și despre siguranța călătoriei (dacă ți-ai pus vreodată problema siguranței, atunci cu siguranță știi că avionul este cel mai sigur mijloc de transport).

„Este frapantă schimbarea atmosferei pe rutele de avion interne. Spre deosebire de acum 3 ani, zborurile interne nu mai sunt accesibile doar oamenilor de afaceri și celor care se deplasează în interes de serviciu. Zborurile interne sunt alese acum și de către tinerii care merg  își viziteze părinții, care merg la evenimente și festivaluri, de cupluri sau de grupuri de prieteni care pleacă într-un city break în țară“, declara cu ceva vreme în urmă Daniel Truică, CEO Vola.ro.

O analiză realizată de agenția de turism online Vola.ro scoate la iveală un alt aspect interesant: dacă atunci când vor să călătorească în afara țării, turiștii încearcă să rezerve cât mai din timp biletul de avion, media fiind de 6 săptămâni, când vine vorba despre destinațiile interne, majoritatea rezervărilor se fac în aceeași lună cu data plecării, unele chiar și cu o săptămână înainte de data plecării.

Citește și: O familie de români a vrut să urce în avion cu un porc întreg în valiză. „Îl ducem la copii“

Preț bilet de avion VS preț bilet de tren

Scăderea prețurilor biletelor de avion a venit ca rezultat al înăspririi concurenței pe rutele interne, astfel că, în prezent, poți călători cu companiile aeriene spre marile orașe ale României contra unei sume modice.

Cât costă un bilet de avion între orașele din România. Comparație cu prețurile CFR
Cât costă un bilet de avion între orașele din România. Comparație cu prețurile CFR

Astfel, prețul unui bilet de avion pe o rută internă începe de la 18 Euro (pe ruta București – Cluj-Napoca) și poate ajunge până la 231 Euro (București – Bacău). Principalul operator pe rutele interne este Tarom, urmat de Blue Air și Wizz Air. Cea mai nouă companie care operează și curse interne în țara noastră este Ryanair, cu perspective mari de creștere, în special spre Tmișoara.

București – Cluj-Napoca

Preț bilet avion: 18 Euro (87,67 Lei);

Preț bilet tren: 105,1 Lei – Clasa a 2-a; 162,05 Lei – Clasa 1.

București – Timișoara 

Preț bilet avion: 25 Euro (121,76 Lei);

Preț bilet tren: 100, 9 Lei – Clasa a 2-a; 154,6 Lei – Clasa 1.

București – Oradea

Preț bilet avion: 40 Euro (194,90 Lei);

Preț bilet tren: 108,7 Lei – Clasa a 2-a; 118,6 Lei – Clasa 1.

București – Iași

Preț bilet avion: 45 Euro (219, 16 Lei);

Preț bilet tren: 90,8 Lei – Clasa a 2-a; 140,2 Lei – Clasa 1.

București – Suceava

Preț bilet avion: 70 Euro (340, 85 Lei);

Preț bilet tren: 80,1 Lei – Clasa a 2-a; 118,05 Lei – Clasa 1.

București – Bacău 

Preț bilet avion: 231 Euro (1.125,52 Lei);

Preț bilet tren: 72,6 Lei – Clasa a 2-a; 109,5 Lei – Clasa 1.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...