Top 5: cele mai interesante mașini noi lansate în primele trei luni din acest an

Bogdan Bârliga 07.04.2022, 16:07
Top 5: cele mai interesante mașini noi lansate în primele trei luni din acest an

Pe lângă toate problemele din ultimul timp producătorii auto trebuie să depună și eforturi uriașe pentru menținerea datelor de lansare anunțate în cazul noilor modele.

Și pentru că industria auto se axează tot mai mult pe electrificare cele mai multe mașini noi lansate în primele luni din acest an au sisteme de propulsie ecologie.

Top 5: cele mai interesante mașini noi din acest an

Unii producători auto au ales să meargă pe lansarea unor noi generații de modele consacrate deja, alții au decis să experimenteze și alte segmente.

În primele trei luni din acest an au fost câteva lansări interesante și iată cum arată un top al celor mai atractive modele auto de până acum.

  1. Lotus Eletre

Premieră: noul Lotus Eletre. SUV-ul electric dispune de 600 CP și are o autonomie aproximativ 600 de kilometri

Producătorul britanic intră pentru prima dată pe segmentul SUV și rezultatul pare să fie unul foarte interesant.

Lotus Eletre este produs pe platforma dedicată Electric Premium Architecture cu tehnologie la 800V și poate fi încărcat la stații rapide de 350 kW.

SUV-ul britanic are un sistem de propulsie format din două motoare electrice amplasate pe fiecare punte și puterea totală ajunge până la 600 CP.

Lotus Eletre este echipat cu un acumulator de 100 kWh ce îi poate asigura o autonomie maximă de 600 de kilometri.

      2. Volkswagen ID. Buzz

Acesta este noul Volkswagen ID. Buzz. Vanul german va ajunge la dealeri în această toamnă

Noul Volkswagen ID. Buzz a fost cel mai așteptat model electric al companiei germane. Vanul electric este construit pe platforma dedicată Modular Electric Drive Kit (MEB) și va fi oferit atât în varianta pentru transportul pasagerilor, cât și cu o versiune cargo.

VW a folosit același propulsor electric utilizat și pentru celelalte modele cu o putere de 204 CP și 310 Nm, iar unitatea este amplasată pe puntea spate. Bateria are o capacitate netă de 77 kWh și poate fi încărcată la stații cu puteri cuprinse între 11 kW și 170 kW, iar autonomia este de aproximativ 500 de kilometri.

         3. Mazda CX-60 PHEV

Mazda CX-60 plug-in hybrid: dotări și lista completă de prețuri pentru România

Noua Mazda CX-60 PHEV reprezintă primul pas al companiei nipone pe segmentul mașinilor hibride plug-in pentru piața europeană.

În premieră Mazda CX-60 PHEV primește un sistem de propulsie plug-in hybrid ce combină un motor convențional Skyactiv-G 2.5, cu injecție directă și patru cilindri, alimentat cu benzină, cu un motor electric mare de 100 kW, o transmisie automată complet nouă cu opt rapoarte și o baterie de mare capacitate de 355 V și 17,8 kWh.

Această combinație de propulsie oferă o putere totală de 327 CP și un cuplu de 500 Nm, ceea ce o face cea mai puternică mașină de serie produsă vreodată de Mazda.

          4. Ford Ranger Raptor

Noul Ford Ranger Raptor a fost prezentat oficial. Modelul pick-up are un motor V6 de 288 CP

Ford a prezentat în luna februarie versiunea europeană a noii generații Ranger Raptor și compania americană a anunțat că pot fi date comenzi din România din luna martie a acestui an.

Sub capotă avem un motor twin-turbo pe benzină capabil să livreze 288 CP, iar noul Ranger Raptor dispune de un  sistem avansat de tracțiune integrală și diferențiale față și spate blocabile.

Pentru prima dată, noul Ford Ranger Raptor primește un sistem avansat de tracțiune integrală, cu o nouă cutie de transfer cu două trepte, controlată electronic, combinată cu diferențialele blocabile față și spate – o caracteristică valoroasă pentru pasionații de off-road.

            5. Mercedes-AMG EQE

Noul Mercedes-AMG EQE a fost prezentat oficial. Versiunea de top oferă 626 CP

Divizia de performanță Mercedes-Benz a prezentat noul model electric EQE echipat cu un sistem de propulsie capabil să ofere până la 626 CP.

Mercedes-AMG EQE poate fi configurat cu două valori de putere și autonomia cu o singură încărcare este de aproximativ 533 de kilometri.

Varianta de bază a noului model are o putere totală a sistemului electric de propulsie de 478 CP și 858 Nm. Versiunea de top oferă o putere standard a sistemului electric de propulsie de 626 CP și 950 Nm. Cu pachetul AMG DYNAMIC PLUS puterea crește la 687 CP și 1000 Nm.

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Bogdan Bârliga
Este editorul coordonator al secției Auto de pe Impact.ro. A început să lucreze în presă din anul 2002 și a experimentat mai multe domenii de activitate ( politic, social, economic) până...