Top 10 cele mai frumoase locuri din Europa. O zonă superbă din România, inclusă și ea

Cătălina Burghelea 11.10.2021, 10:29
Top 10 cele mai frumoase locuri din Europa. O zonă superbă din România, inclusă și ea

Europa este un continent extrem de frumos, cu bogății naturale și turistice de care toată lumea ar trebui să se bucure. Recent, un top realizat de prestigiosul post de televiziune american CNN dezvăluie cele mai frumoase 10 locuri din Europa pe care merită să le vizitezi măcar o dată în viață. Surpriza de pe locul șase este dată de o zonă superbă din țara noastră.

Cele mai frumoase 10 locuri din Europa, potrivit CNN

Un top realizat de jurnaliștii CNN a inclus o destinație montană din România între cele mai frumoase 10 locuri din Europa. Este plină de verdeață, aer curat, liniște deplină, fiind mediul perfect pentru a-ți încărca bateriile.

O zonă din România i-a fascinat pe jurnaliștii americani

Bătrânul continent abundă de locuri frumoase. De la lacurile din Balcani până la fiordurile norvegiene și plajele din Țara Galilor, dar și munții din România, peisajele europene sunt căutate de turiști din toată lumea. Într-un top al celor mai mirifice locuri din Eropa, jurnaliștii de la CNN au inclus și Munții Apuseni. Frumusețea zonei i-a fascinat pe americani.

”Parte din lanțul Carpaților, Apusenii sunt secretul cel mai bine păstrat din Europa de Est. Acești munți sunt izolați, cu păduri străvechi și peșteri de calcar cu râuri subterane la fiecare pas. Timpul rămâne rămâne în loc aici, cu prea puține lucruri de făcut decât să respiri aerul parfumat de pin și să fii cu ochii pe viața sălbatică abundentă”, i-a descris CNN.

Iată care sunt TOP 10 cele mai frumoase locuri din Europa, potrivit celebrei publicații americane:

1. Lacul Inari, Finlanda

Lacul Inari din Finlanda este situat deasupra cercului polar polar și în apropierea graniței cu Rusia. Zona este un paradis pe tot parcursul anului.

”Iernile întunecate și cu zăpadă îl fac ideal pentru a surprinde aurora boreală. Malurile sale mărginite de copaci strălucesc o portocală arsă în timpul toamnei, iar vara, puteți înota în adâncurile sale reci”, au notat jurnaliștii CNN.

2. Insulele Lofoten din Norvegia

Locul doi este revendicat tot de o atracție nordică, de această dată din Norvegia. Arhipelagul Lofoten este format din șapte insule, renumite pentru frumusețea lor: Austvågøy, Flakstadøy, Gimsøy, Moskenesøya, Røst, Værøy and Vestvågøy. Locul conține vârfuri muntoase falnice, fiorduri adânci și sate perfecte.

3. Unst, Insulele Shetland, Scoția

Unst este cea mai nordică insulă ocupată din Insulele Britanice. Zona este un loc sălbatic, unde valurile se ciocnesc violent de stânci.

4. Zagori, Grecia

Din acest top al celor mai frumoase locuri nu putea lipsi Grecia. Zagori este unul dintre cele mai spectaculoase lanțuri montane din Europa. Zona este perfectă pentru drumeții, în timp ce vârful acoperit de zăpadă al Muntelui Astrakas oferă o priveliște superbă.

5. Yorkshire Dales, Anglia

Yorkshire Dales din Marea Britanie este renumită pentru peisajele sale spectaculoase, drumurile înguste și dealurile colorate.

6. Munții Apuseni, România

Surpriza de pe locul șase este dată de Munții Apuseni, din România. Zonele sălbatice ale acestor munți au atras atenția jurnaliștilor americani.

7. Valea Loarei, Franța

Valea Loarei este paradisul perfect pentru un sejur învăluit în mister. Numeroasele castele din zonă dau o notă aparte zonei.

8. Picos de Europa, Spania

Picos de Europa este un munte de pe coasta de nord a Spaniei, situat în comunitățile autonome ale Asturiei, Cantabria și Castilia și León. Originea cea mai larg acceptată a numelui este că acest munte a fost prima vedere a Europei pentru navele care soseau din America.

9. Adelboden, Elveția

Adelboden este un oraș-stațiune perfectă pentru ski, renumit pentru frumusețea sa ieșită din comun.

10. Plajele Henne Strand, Danemarca

Locul 10 este ocupat de plajele din Danemarca. Acoperite de dune de nisip, se crede că sunt printre cele mai bune plaje din Europa.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...