Tocăniţa de legume, un deliciu tomnatic. Cum prepari reţeta ca la mama acasă

Andra Daoud 12.11.2021, 09:58
Tocăniţa de legume, un deliciu tomnatic. Cum prepari reţeta ca la mama acasă

Tocănița de legume este o idee de masă delicioasă, sănătoasă, ieftină și ușor de preparat în orice anotimp. Toamna însă este momentul perfect pentru a o pregăti, cu atât mai mult cu cât aveți la dispoziție atât de multe legume în piețe sau în propria grădină. Cum se prepară o tocăniță de legume ca la mama acasă și de ce ingrediente aveți nevoie.

Cum se prepară tocănița de legume

Orice gospodină are o rețetă proprie de tocăniță, pe care o prepară de fiecare dată. Poate fi cu carne sau fără, cu un singur tip de legume sau cu mai multe, însă dacă nu ați încercat tocănița de legume, este momentul să o preparați. Este o idee excelentă și pentru vegetarieni sau pentru perioadele de post, este plină de nutrienți și este un fel de mâncare economic, mai ales dacă aveți la îndemână legume din propria grădină. În afară de legumele sugerate în rețetă, puteți adăuga orice alte legume vă plac și pe care le aveți în frigider: morcov, țelină, conopidă.

Ingrediente pentru tocănița de legume:

  • 2 vinete
  • 2 dovlecei
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras
  • 2-3 roșii
  • 150 ml suc de roșii
  • 2 linguri de ulei
  • sare, piper
  • verdeață
Tocăniţa de legume, un deliciu tomnatic. Cum prepari reţeta ca la mama acasă
Tocăniţa de legume, un deliciu tomnatic. Cum prepari reţeta ca la mama acasă

Mod de preparare:

Spălați și curățați ceapa, vinetele, dovleceii și roșiile de coajă. Acestea din urmă pot fi puse în apă fiartă pentru câteva minute, pentru a putea îndepărta mai ușor coaja. Tăiați vinetele și dovleceii cubulețe și presărați sare peste ele. Lăsați-le așa câteva minute.

Între timp, tocați mărunt ceapa și ardeiul și puneți-le la călit în două linguri de ulei. Când acestea s-au călit și au devenit moi, adăugați roșiile tăiate cubulețe și amestecați, după care puneți vinetele și dovleceii. Amestecați bine cu ajutorul unei linguri de lemn și lăsați legumele să se călească împreună timp de cinci minute, după care adăugați sosul de roșii. Legumele ar trebui să fie acoperite de sos, dar dacă este nevoie, mai adăugați puțină apă.

[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]

Lăsați tocănița de legume să fiarbă la foc mic timp de 20-30 de minute, sau până când legumele s-au înmuiat. La final, adăugați sare și piper după gust. Opriți focul și adăugați verdeață tocată mărunt. Poate fi mărar, pătrunjel, busuioc, chiar și o crenguță de cimbru, dacă vă place aroma.

De asemenea, puteți adăuga, după gust, orice condiment care vă place și care poate îmbunătăți gustul tocăniței de legume. Aceasta se servește caldă și se păstrează foarte bine la frigider, timp de câteva zile. Este o idee de preparat excelent pentru vegetarieni și pentru persoanele care țin post. Poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe