Tocănița este unul dintre cele mai simple preparate, dar, totodată, unul dintre preferatele românilor. Nu necesită ingrediente sofisticate, rețeta nu este una elaborată, iar timpul de preparare este redus. Tocănița este o mâncare gustoasă și plină de arome, cu care nu vei da greș la masa de prânz. Află, în continuare, care sunt pașii pentru a prepara cea mai bună tocană românească.
Tocănița este o mâncare nelipsită de pe mesele românești, având avantajul că se gătește rapid și iese de-a dreptul delicioasă dacă se respectă câțiva pași simpli. Rețeta cuprinde doar câteva ingrediente, care sunt la îndemâna oricui pe perioada verii. Rezultatul va fi un preparat delicios, care poate fi servit ca atare sau alături de mămăligă, orez sau piure.
Totodată, tocănița reprezintă o modalitate excelentă de a include mai multe legume în dietă, fără a face prea mare efort. În funcție de preferințele și gustul fiecăruia, tocănița poate fi făcută mai scursă sau mai zemoasă. De asemenea, puteți opta pentru carne de pui, de vită sau de porc. Astăzi vă prezentăm rețeta cu carne de pui, întrucât este o mâncare slabă în calorii, dar extrem de gustoasă.
INGREDIENTE
Citește și: Cea mai rapidă tocăniță de ciuperci, de post. Se servește cu mămăliguță, este un adevărat deliciu
După cum aminteam și mai sus, tocănița este unul dintre cele mai simple și gustoase feluri de mâncare, iar dacă veți respecta pașii notați mai jos, veți obține un rezultat delicios, „bun de te lingi pe degete“.
MOD DE PREPARARE
Ca garnitură pentru acest fel de mâncare puteți face un piure de cartofi, preparat după următoarea rețetă:
Dacă nu aveți poftă de piure, puteți pune de o mămăliguță. Indiferent de garnitura aleasă, vă sugerăm să puneți pe masă și o salată delicioasă de salată verde, usturoi verde şi ridichi, cu o vinegretă preparată din apă, sare, zahăr, oţet şi mărar verde tocat.
POFTĂ BUNĂ!