Cea mai rapidă rețetă de tocăniță de ciuperci, de post. Se servește cu mămăliguță și este un adevărat deliciu în această perioadă.
Aceasta este cea mai rapidă rețetă de tocăniță de ciuperci, de post. Se servește cu mămăliguță și este un adevărat deliciu pentru toți ceice o gustă.
Pentru că am intrat în Postul Paștelui, putem încerca tot feluri de rețete speciale fără carne. Printre acestea se numără și îndrăgita tocăniță de ciuperci.
Este o rețetă de post, iar acest fel poate fi gătit cu mai multe tipuri de ciuperci, în funcție de preferințele fiecăruia.
De asemenea, tocana de ciuperci se poate servi cu mămăliguță și mult mărar tocat fin deasupra, precum și cu pâine. Este un deliciu pricum ar fi servită.
500 de grame de ciuperci proaspete: ciuperci champinon, pleurotus, ciuperci brune, hribi, etc.
2 cepe potrivite
1-2 căței de usturoi
1 ardei gras mare
3 linguri de ulei
150 ml. de passata de roșii
1 legătură de pătrunjel
1 legătură mărar
1 linguriță boia dulce
sare și piper
Pentru început, cei care prepară tocănița de ciuperci curăță și spală toate legumele. Ciupercile, ceapa și usturoiul se toacă. Ardeiul se toacă cubulețe. Se încinge o tigaie adâncă și se pune la foc mediu.
Se adaugă uleiul, apoi ceapa, usturoiul, sare și piper după gust. Totul se gătește aproximativ 3 minute. Apoi, adaugă ardeiul gras și călește totul până se înmoaie toate legumele.
Acum, după ce legumele s-au înmuiat adaugă ciupercile și lasă-le să își lase zeama și apoi să scadă din volumul lor. După ce ciupercile au fost, adaugă passata de roșii și mai fierbe toată compoziția pentru încă 10 minute.
După ce tocănița a fiert atât cât a avut nevoie, bucătarul trebuie să adauge condimentele și apoi pătrunjelul și mărarul foarte fin tocate.
Tocănița cu legume se poate să fie servită cu mămăligă sau cartofi la cuptor. De asemenea, tocănița de ciuperci poate fi servită cu același suuces și cu pâine. Vă dorim Poftă bună!