TIR-urile ar putea avea interzis pe șoselele din țară în weekend, pe modelul Europei de Vest. Propunerea, venită din partea mediului de afaceri din turism

Ana Anitoiu 04.02.2022, 15:32
TIR-urile ar putea avea interzis pe șoselele din țară în weekend, pe modelul Europei de Vest. Propunerea, venită din partea mediului de afaceri din turism

TIR-urile ar putea avea interzis pe șoselele din țară în weekend, pe modelul Europei de Vest. Propunerea, venită din partea mediului de afaceri din turism, a fost făcută de către ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin Daniel-Cadariu, către Ministerul de Interne și cel al Transporturilor. Oficialul a explicat de ce ar fi necesară această măsură.

De ce ar putea fi interzisă circulația TIR-urilor în weekend

TIR-urile sau camioanele de mare tonaj ar putea avea interzis sâmbăta și duminica pe șoselele din țară. În weekenduri se înregistrează cel mai mare de turiști în anumite zone, iar unul dintre inconvenientele cu care se confruntă aceștia este desfășurarea cu dificultate a traficului rutier.

„Ori, noi ştim, din punct de vedere al reţelei de autostrăzi, suferim. Oricum, suferim clar, raportându-ne la restul Europei. Aşa cum se ştie, Europa este împânzită de o reţea mare de autostrăzi. Şi atunci, una din solicitările venite din domeniul celor care activează în turism, a fost tocmai aceasta. Dacă s-ar putea lua considerare, un aspect care funcţionează în vestul Europei.

După cum se ştie, începând de sâmbătă la prânz şi până duminică seara la orele 24, circulaţia mijloacelor de transport pentru marfă este interzisă pe aproape întreaga suprafaţă a Uniunii Europene. Cu siguranţă, vestul Europei. Ori, domniile lor au spus în felul următor, cu atât mai mult, o astfel de măsură ar fi necesară la noi, unde această reţea de autostrăzi abia acum se dezvoltă”, a spus ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, conform antena3.ro.

TIR-urile ar putea avea interzis pe soselele din tara in weekend, pe modelul Europei de Vest
TIR-urile ar putea avea interzis pe soselele din tara in weekend, pe modelul Europei de Vest

De când ar putea fi interzisă circulația TIR-urilor în weekend în România

De asemenea, Constantin Daniel-Cadariu a spus că a făcut deja o adresă către Ministerul de Interne şi cel al Transporturilor în vederea modificării reglementării legale astfel încât transportul de mărfuri să fie interzis sau cel puțin redus în țară, în weekend.

„Nu ţine şi nu e în competenţa Ministerului nostru, de aceea am considerat necesar să facem aceste adrese şi înştiinţări, în acealaşi timp”, a precizat ministrul Antreprenoriatului şi Turismului.

România a început noul an cu peste zece secțiuni de autostrăzi în lucru, dintre care cele mai multe au termen de finalizare în 2022-2023. Însă, altele vor fi gata de abia în 2025.

Atunci când se vor încheia lucrările, acestea vor crește numărul de kilometri de autostrăzi cu încă 600. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a spus că speră ca în 2022 românii să poată circula pe încă 80 de kilometri de autostradă.

Marți, ministrul Transporturilor a anunțat că intră în faza de licitație construcția tronsoanelor 1 și 4 ale autostrăzii Buzău – Focșani, una dintre secțiunile Autostrăzii Moldova (A7). Lucrările vor fi efectuate într-o perioadă de 20 de luni de la data semnării contractului cu finanțare prin PNRR. Documentația pentru tronsoanele 2 si 3 este la Agenția Națională pentru Achiziții Publice, pentru verificare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...