Ținuta curajoasă purtată de Carmen Iohannis în Brazilia. Prima Doamnă a României a atras toate privirile

Mihnea Tălău 19.04.2023, 11:46

Preşedintele Klaus Iohannis alături de Carmen Iohannis se află într-un turneu în America Latină până pe 26 aprilie. Marţi şi miercuri, cei doi au efectuat o vizită oficială în Brazilia, prima la nivel de şef de stat în ultimii 23 de ani. Toți ochii au fost ațintiți spre Prima Doamnă a României, datorită ținutei sale ”curajoase”.

Prima Doamnă a purtat în Brazilia, cu mândrie, o rochie vernil

Președintele Klaus Iohannis alături de Carmen Iohannis au fost primiți la Palatul Itamaraty, de omologul său brazilian, Luiz Inacio Lula da Silva și de soția acestuia, Rosangela da Silva.

La întâlnire, soția președintelui brazilian a apărut într-o rochie neagră și un sacou alb, în timp ce Carmen Iohannis a îmbrăcat o rochie vernil, fără mâneci și pantofi roz, ținuta fiind accesorizată cu o geantă albă.

În general ținutele purtate de Carmen Iohannis la astfel de evenimente au fost ținta numeroaselor critici. De la oameni simpli, până la designeri vestimentari celebri.

Și cum, până în prezent niciun creator de modă nu s-a pronunțat, designerul Andreea Tincu, care i-a creat și de această dată ținuta, ca și în alte vizite oficiale, a găsit necesar să își laude singură capodopera.

”În Brazilia, Prima Doamnă poartă design românesc, Rochia este din jacqurd de mătase și bumbac, stil minimalist chic, inspirație New Look”, a scris pe pagina sa de Facebook designerul ieșean Andreea Tincu.

Costurile excursiei sunt ”informații clasificate”

După Brazilia, următoarele etape ale turneului sud-american efectuat de şeful statului sunt vizitele oficiale în Chile şi în Argentina. Suntem curioși care va fi și acolo ținuta Primei Doamne.

Președintele Klaus Iohannis zboară în turneul din America de Sud – Brazilia, Argentina și Chile tot cu un avion închiriat de la compania aeriană luxemburgheză Global Jet.

Avionul este același cu care a delegația oficială a călătorit în martie 2023 din România în vizitele oficiale din Japonia și Singapore, fiind vorba despre un Boeing 737-900ER, conform Boarding Pass.

În legătură cu deplasarea, cu escală la Sibiu, în Japonia și Singapore, Administrația Prezidențială a transmis că tipul aeronavei și costurile acestei călătorii nu pot fi făcute publice pentru că sunt „informații clasificate”. Foarte probabil, tot acesta va fi răspunsul Administrației Prezidențiale și în legătură cu costurile periplului cuplului prezidențial prin America de Sud.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...