Klaus și Carmen Iohannis au vizitat Marea Moschee din Abu Dhabi. Cum s-a îmbrăcat soția președintelui la lăcașul de cult

Mihnea Tălău 18.03.2023, 14:16

Preşedintele Klaus Iohannis alături de soția sa Carmen, efectuează, de sâmbătă până marți, o vizită oficială în Emiratele Arabe Unite, la invitaţia preşedintelui Emiratelor, şeicul Mohamed bin Zayed Al-Nahyan. Iohannis este primul președinte român care vizitează Emiratele Arabe Unite, respectiv Abu Dhabi și Dubai, din ultimii 20 de ani.

Cuplul prezidențial în vizită la Marea Moschee din Abu Dhabi

Președintele român va avea întrevederi cu președintele Emiratelor Arabe Unite, șeicul Mohamed bin Zayed Al-Nahyan, și cu vice-președintele și prim-ministrul Emiratelor Arabe Unite, conducătorul Emiratului Dubai, șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum.

Klaus și Carmen Iohannis au fost invitați sâmbătă să viziteze două simboluri ale culturii și istoriei naționale din Emirate: Monumentul Martirilor și Marea Moschee din Abu Dhabi. Soția președintelui român a apărut la festivitate cu o rochie lungă, albastră, cu modele albe și cu o eșarfă albă.

„Preşedintele României, Klaus Iohannis, va efectua, în perioada 18-21 martie 2023, o vizită oficială în Emiratele Arabe Unite, la invitaţia preşedintelui Emiratelor Arabe Unite, Alteţa Sa Şeicul Mohamed bin Zayed Al-Nahyan.

Dezvoltarea relaţiilor României cu statele regiunii Golfului reprezintă un obiectiv important al politicii externe a ţării noastre, având în vedere tradiţia solidă a relaţiilor bilaterale, impactul evoluţiilor globale actuale asupra intereselor strategice ale ambelor părţi, dar şi o serie de obiective pragmatice privind dezvoltarea în comun a unor proiecte sectoriale cu state din această regiune”, informează Administrația Prezidențială.

Parteneriat între România și Emiratele Arabe

Potrivit administrației prezidențiale, obiectivele principale ale vizitei sunt: aprofundarea dialogului politico-diplomatic pe teme de maxim interes pentru ambele părţi, impulsionarea relaţiilor economice dintre cele două state, aflate deja pe o tendinţă ascendentă semnificativă, atragerea de investiţii în economia românească prin proiecte în domeniul infrastructurii, al energiei, combaterii schimbărilor climatice, în domeniul securităţii cibernetice şi al securităţii alimentare, diversificarea contactelor sectoriale directe, în aceste domenii prioritare şi în altele cu potenţial emergent (educaţie, cercetare şi inovare, cultură, contacte inter-umane etc.), astfel încât acestea să aprofundeze suplimentar dialogul politic şi economic.

Vor fi semnate mai multe documente bilaterale de către miniştrii români de resort şi oficiali în domeniul energiei, domeniul securităţii cibernetice şi al educaţiei, iar în cadrul discuţiilor o atenţie deosebită va fi acordată subiectelor de interes comun, precum evoluţiile din Orientul Mijlociu, în special cele cu impact direct asupra securităţii în vecinătatea UE şi a NATO.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...