Testare PCR şi pentru anticorpi la fiecare 30 de zile pentru angajaţii nevaccinaţi. Florin Cîţu a făcut anunţul

Ioana Bucur 05.11.2021, 16:51
Testare PCR şi pentru anticorpi la fiecare 30 de zile pentru angajaţii nevaccinaţi. Florin Cîţu a făcut anunţul

Se pregătesc noi obligații pentru români, la locul de muncă. Încercând să oprească răspândirea necontrolată a SARS-CoV-2 în rândul populației, autoriățile ar putea impune testare PCR şi pentru anticorpi la fiecare 30 de zile pentru angajaţii nevaccinaţi. Florin Cîțu, noi declarații despre certificatul verde,

Noi măsuri la locul de muncă pentru angajații nevaccinați

Florin Cîțu nu renunță la certificatul verde la locul de muncă. Premierul interimar se declară optimist cu privire la șansele ca legea să treacă de Parlament.

Surse din interiorul PSD, citate de jurnaliștii de la Antena 3, dezvăluie că discuțiile pe legea ce vizează impunerea certificatului verde la serviciu ar începe de luni. Potrivit acestor surse, printre modificările ce ar putea fi propuse se numără:

  • Teste pentru personalul medical plătite de stat acolo unde nu sunt vaccinați
  • Dacă e făcută prima doză, până la a doua angajatorul să plătească testarea
  • Eliminarea prevederii potrivit căreia dacă sunt sub 50 de persoane în clădire de birouri să nu fie nevoie de certificat
  • Fără certificat verde dacă persoana are test anticorpi și test PCR negativ – o dată la 30 de zile.

Astfel, dacă informațiile vehiculate în spațiul public vor deveni realitatea, angajaii nevaccinați ar putea fi obligați să își facă test PCR și pentru anticorpi la fiecare 30 de zile.

În cazul celor din sistemul medical, costurile ar urma să fie suportate de stat. Social-democrații susțin, totodată, ca angajații care s-au vaccinat cu prima doză să poată să meargă la serviciu.

Testare PCR şi pentru anticorpi la fiecare 30 de zile pentru angajaţii nevaccinaţi. Florin Cîţu a făcut anunţul
Florin Cîțu

Pentru Florin Cîțu, certificatul verde reprezintă cea mai bună soluție, în plin val patru, pentru a nu închide economia țării.

„Trebuie să susținem antreprenorii și, cu siguranță vom trece aceste amendamente cât mai curând. Sunt sigur că în următoarele sesiuni ale parlamentului ele vor trece.

Cel cu certificatul verde este foarte important să treacă. Am încercat să găsim măsuri prin care să nu închidem economia. Această măsură este cea mai non-invazivă, dacă se poate spune așa ceva, în contextul acestui val patru”, a declarat Florin Cîţu.

Când va decide PNL cu cine face majoritate

Florin Cîţu a declarat, vineri, că şedinţa conducerii partidului în care se va decide cu cine va face majoritate partidul va avea loc luni.

„Nu putem spune peste noapte că totul este roz între PNL şi PSD, dar ce pot să spun este că sunrtem responsabili şi am pornit la acest drum pentru a face un guvern.

Ne uităm la cea mai bună soluţie pentrui PNL şi pentru România şi trebuie să găsim cea mai bună soluţie pentru a guverna România în perioada următoare”, a spus Cîţu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...