PSD vrea să îl impună pe Marcel Ciolacu premier. “Suntem pe un drum corect”

Ioana Bucur 04.11.2021, 21:02
PSD vrea să îl impună pe Marcel Ciolacu premier. “Suntem pe un drum corect”

După ce au ieșit zâmbind de la întâlnirea oficială cu delegația PNL, social-democrații par din ce în ce mai aproape de intrarea la guvernare și ar avea deja planuri pentru funcția la care încă ar râvni Florin Cîțu. PSD vrea să îl impună pe Marcel Ciolacu premier.

Marcel Ciolacu premier?

Joi seara a avut loc prima rundă oficială de negocieri între PNL și PSD pentru formarea unei noi majorități care să guverneze România.

„Am avut o discuţie cu reprezentanţii PSD despre situaţia în care se află astăzi România, despre soluţii în general. A fost o primă discuţie bună în care s-au discutat proiecte, obiective şi am încercat să găsim soluţii la această criză politică”, a declarat Florin Cîţu, după discuţiile cu PSD.

Marcel Ciolacu a ieșit în fața jurnaliștilor cu zâmbetul pe față. Președintele PSD a spus că discuțiile merge pe un „drum corect” ce are șanse mari să ducă la formarea unei noi majorități.

„Am avut o primă întâlnire cu colegii de la PNL. De la început, atât eu, cât şi colegii mei, am cerut să fie o întâlnire serioasă, aplicată pe nevoile românilor. Nu am avut discuţii în ceea ce priveşte funcţiile din Guvernul României.

Credem că prioritatea numărul unu este stabilizarea României. Printr-un efort comun şi printr-un program de guvernare coerent, să încercăm să ajungem într-un ritm aşteptat de români. Eu cred că suntem pe un drum corect şi dacă vom fi şi cinstiţi şi patrioţi, acesta e drumul către formarea unei majorităţi”, a declarat Marcel Ciolacu.

PSD vrea să îl impună pe Marcel Ciolacu premier
Marcel Ciolacu, presedintele PSD. Sursa: Inquam Photos/ George Calin

„Ne menţinem decizia”

Întrebat despre informațiile ce au apărut în spațiul public cu privire la posibilitatea ca funcția de premier să fie ocupată, pe rând, de cele două partide, președintele PSD a explicat că:

„A fost o discuţie privind propunerea de premier. Ne menţinem decizia PSD de a merge la consultări cu o propunere de premier. Atunci au venit mai multe soluţii pe care o să le analizăm fiecare dintre noi în interiorul partidului. A fost printre ele şi această soluţie, de a veni prin rotaţie. Presupun că de aceea avem consultări, ca să mergem cu o soluţie comună”, a arătat Marcel Ciolacu.

Așa cum a declarat și înainte de întâlnirea cu Florin Cîțu, PSD va merge la consultările de la Cotroceni cu propria propunere de premier.

Dacă la mijlocul lunii octombrie, social-democratul susținea că îi este „suficientă în acest moment funcţia de şef la Ciuma Roşie”, se pare că lucrurile s-au schimbat. Potrivit unor surse citate de Digi24, PSD ar vrea să îl impună pe Marcel Ciolacu premier.

Urmăriți Impact.ro și pe