Ce funcție ar putea avea acum Florin Cîțu. Lista miniștrilor – Surse

Ioana Bucur 04.11.2021, 22:18
Ce funcție ar putea avea acum Florin Cîțu. Lista miniștrilor – Surse

Lista viitorilor miniștri ai unui posibil Guvern PNL-PSD a apărut în spațiul public. Nume cunoscute din cele două partide sunt vehiculate pentru cele mai importante portofolii. Ce funcție ar putea avea Florin Cîțu acum.

Cum ar arăta Guvernul PNL-PSD

Joi a avut loc prima întâlnire oficială a reprezentanților celor două partide, însă, pe surse, se vorbește despre alte cel puțin trei runde de negocieri ținute departe de ochii presei și publicului. După discuții, președinții PNL și PSD s-au declarat mulțumiți de această primă întâlnire.

„Am avut o primă întâlnire cu colegii de la PNL. De la început, atât eu, cât şi colegii mei, am cerut să fie o întâlnire serioasă, aplicată pe nevoile românilor. Nu am avut discuţii în ceea ce priveşte funcţiile din Guvernul României. Credem că prioritatea numărul unu este stabilizarea României. Printr-un efort comun şi printr-un program de guvernare coerent, să încercăm să ajungem într-un ritm aşteptat de români. Eu cred că suntem pe un drum corect şi dacă vom fi şi cinstiţi şi patrioţi, acesta e drumul către formarea unei majorităţi”, a declarat Marcel Ciolacu.

Florn Cîţu, a afirmat, joi, după discuţiile cu PSD, că „a fost o primă discuţie bună în care s-au discutat proiecte, obiective”.

„Am avut o discuţie cu reprezentanţii PSD despre situaţia în care se află astăzi România, despre soluţii în general. A fost o primă discuţie bună în care s-au discutat proiecte, obiective şi am încercat să găsim soluţii la această criză politică”, a declarat Florin Cîţu, după discuţiile cu PSD.

Ce funcție va avea Florin Cîțu în noul Guvern PNL-PSD. Lista miniștrilor - Surse

Ce funcție va avea Florin Cîțu

În ediția de joi seară a emisiunii Sinteza Zilei, Mihai Gâdea a dezvluit că, în spatele ușilor închise, cele dou partide ar fi stabilit și o primă listă a noilor miniștri din Guvernul PNL-PSD.

Funcția de premier ar urma să fie ocupată, pentru următorii doi ani, de Nicolae Ciucă, mandatul fiind preluat apoi de Marcel Ciolacu pentru aceeași perioadă.

Ministerele ar putea fi conduse de:

  • Alexandru Rafila – Ministerul Sănătății
  • Sorin Cîmpeanu- Ministerul Educaţiei
  • Bogdan Aurescu- Ministerul Afacerilor Externe
  • Sorin Grindeanu – Ministerul Transporturilor
  • Gabriela Firea – Ministerul Muncii
  • Cristian Buşoi- Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene
  • Lucian Bode- Ministerul Afacerilor Interne
  • Paul Stănescu sau Gheorghe Flutur – Ministerul Agriculturii
  • Rareş Bogdan – Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației
  • Mihai Tudose sau Florin Roman – Ministerul Economiei

Florin Cîțu nu lipsește nici el din noua formulă de guvernare, președintele PNL urmând să aibă funcția de președinte al Senatului, potrivit sursei citate.

Urmăriți Impact.ro și pe