Românii nu mai pot intra în Bulgaria decât cu test PCR. Vecinii nu mai țin cont de certificatul verde

Ioana Bucur 04.11.2021, 19:38
Românii nu mai pot intra în Bulgaria decât cu test PCR. Vecinii nu mai țin cont de certificatul verde

Certificatul verde nu ne mai garantează circulație liberă în toate statele Uniunii Europene. Românii nu mai pot intra în Bulgaria decât cu test PCR cu rezultat negativ.

Bulgaria primește români doar cu test PCR

Situația epidemiologică din ultimele săptămâni ne-a pus pe lista țărilor cu risc ridicat, ceea ce înseamnă tot mai multe condiții impuse celor care vin din România la intrarea în tot mai multe state ale lumii.

Printre cei care impun noi reguli pentru români este și Bulgaria. Din data de 4 noiembrie, cei care vor să treacă granița vor fi obligați să prezinte un test PCR cu rezultat negativ, făcut cu cel mult 72 de ore înainte. Condiția se impune tuturor, chiar și celor care sunt vaccinați anti-Covid-19 cu schemă completă sau au trecut prin boală în ultimele 180 de zile.

Există totuși o diferență. În cazul românilor nevaccinați, Bulgaria impune, pe lângă testul PCR cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de prezentarea la graniță, plasarea în carantină pentru o perioadă de zece zile.

Excepție de la noile reguli fac doar cei care fac dovada că doar tranzitează țara, Bulgaria nu este destinația finală și vor părăsi teritoriul bulgar imediat.

Românii nu mai pot intra în Bulgaria decât cu test PCR. Vecinii nu mai țin cont de certificatul verde

Restricții noi în țara vecină

Autoritățila bulgare au impus, din 4 noiembrie până pe 30 noiembrie, un nou set de restricții la nivel național:

  • excursiile organizate și vizitele în grupuri la obiective turistice au fost suspendate.
  • muzeele, galeriile, cinematografele, teatrele, sălile de spectacol și de concerte au fost închise.
  • localurile pentru alimentație și divertisment se închid la 23:00 și trebuie să asigure păstrarea unei distanțe de minim 1,5 metri între spătarele scaunelor de la mese învecinate, limitarea la 6 a numărului persoanelor aflate la o masă și purtarea măștii de protecție de către personalul acestor localuri.
  • toate universitățile au trecut la învățământul online.
  • școlile au trecut în online în localitățile care au înregistrat cel puțin 500 de cazuri la 100.000 de locuitori timp de 14 zile consecutiv.
  • sunt închise temporar sălile de fitness și de sport, piscinele, centrele SPA, cazinourile
  • nunțile, botezurile și petrecerile private se pot desfășura cu cel mult 15 persoane în spațiu închis și 30 în exterior.
  • se suspendă vizitele în centrele comerciale de tip mall, magazinele cu suprafață comercială netă de peste 200mp, bazarurile și expozițiile în spațiile deschise. Excepții sunt permise în ceea ce privește magazinele care furnizează în principal produse alimentare, farmaciile, magazinele de optică, magazinele pentru hrană animală, băncile, furnizorii de servicii poștale și de curierat, de servicii de asigurare-reasigurare, de servicii de plată și oficiile operatorilor de telecomunicații, indiferent dacă este vorba de obiective independente sau sunt dispuse în centre comerciale de tip mall.
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...