Teodor Meleșcanu, primele declarații după ce a demisionat de la șefia Senatului. Cine îi ia locul

Diana Radu 03.02.2020, 18:47
Teodor Meleșcanu, primele declarații după ce a demisionat de la șefia Senatului. Cine îi ia locul

Teodor Meleșcanu a demisionat luni din funcția de președinte al Senatului, cu toate că cu câteva ore înainte afirma că nu ia în calcul varianta de a demisioana. De asemenea, potrivit verdictului dar de Curtea Consituțională, acesta fusese ales în funcție printr-o procedură neconstituțională.

Cine îi va lua locul lui Teodor Meleșcanu la șefia Senatului, după ce acesta a demisionat

Curtea Constituțională a decis că alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului s-a făcut nelegal. Concret, judecătorii constituţionali au stabilit că  Meleşcanu a fost susţinut de PSD ca fiind din partea grupului ALDE, în vreme ce ALDE l-a exclus. Preşedinteele Senatului spune că se va conforma deciziei și că nu are ce să-și reproșeze.

teodor melescanu, demisie, conducerea senatului
Cine îi va lua locul lui Teodor Meleșcanu la șefia Senatului. Sursă foto: Libertatea

”Nu am ce să îmi reproșez. Am obținut majoritatea de voturi. Aștept cu interes motivarea deciziei. Vreau să subliniez faptul că deciziile Curții Constituționale se publică în Monitorul Oficial și de la data publicării sunt general obligatorii și au putere numai pentru viitor. Din punctul meu de vedere, orice atac sau presiuni la adresa deciziilor Curții Constituționale, indiferent cine le-ar face, afectează grav supremația Constituției. Nu sunt un om care aleargă după funcții și vă asigur că voi face tot ce este posibil, în calitate de senator, pentru a contribui constructiv la lucrările noastre care sunt dedicate adoptării legilor pe care le așteaptă cetățenii acestei țări”, a afirmat Meleșcanu.

Până la organizarea unor noi alegeri pentru şefia Senatului, social-democratul Titus Corlăţean va activa în calitate de preşedinte interimar. Acesta este susținut de social-democrați pentru preluarea funcției până când va fi publicată motivarea Curţii Constituţionale cu privire la Meleşcanu. Propunerea urmează să fie votată de grupul parlamentar al PSD de la Senat.

De asemenea, preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a anunţat că liberalii o vor susţine pentru această funcţie pe Alina Gorghiu, iar cei din USR  pe Vlad Alexandrescu.

Reamintim faptul că Teodor Meleșcanu este cercetat de către Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc
pentru dezinformările privind Revoluţia din 1989, unde ar fi dezinformat diplomaţii de acolo privind reprimarea revoluţiei de la Timişoara.

Urmăriți Impact.ro și pe